Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Vergoeding voor verloren aankopen

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Donderdag 10 juli 2008
Creditcards zijn er in allerlei soorten en maten. Of eigenlijk alleen in allerlei soorten, want de maat is wel standaard. Je hebt zeer eenvoudige cards. Die zijn goedkoop en je kunt er simpelweg mee betalen. De meest uitgebreide cards barsten van de faciliteiten en services, tot aan toegang tot speciale lounges op vliegvelden.

Aankoopverzekering
Zelfs de goedkoopste cards hebben vaak een aankoopverzekering in hun voorwaarden. Veel mensen zijn hier niet goed van op de hoogte. Situaties waarin ze aanspraak kunnen maken op een uitkering van die verzekering gaan daardoor ongemerkt voorbij.

Dekking en voorwaarden
Een aankoopverzekering biedt dekking tegen verlies, diefstal, vermissing en beschadiging van spullen die je hebt betaald met je creditcard. Natuurlijk is die dekking niet onbeperkt: de voorwaarden bevatten altijd de nodige voorwaarden, uitsluitingen en limieten. Vaak is er bovendien sprake van een klein eigen risico.

De voorwaarden van de aankoopverzekering verschillen per creditcard. Is de aankoopverzekering voor jouw een selectiecriterium, check die voorwaarden dan goed. Het eerder genoemde eigen risico loopt nogal uiteen, net als de dekkingslimieten en de periode waarvoor de verzekering geldt.

Claimen
Dan gebeurt het: je verliest de camera die je pas hebt gekocht. Gelukkig heb je ‘m betaald met je creditcard met aankoopverzekering. Om aanspraak te kunnen maken op een uitkering moet je binnen afzienbare tijd aangifte doen, ook al denk je niet dat het om diefstal gaat. Bovendien moet je in ieder geval de aankoopbon kunnen overleggen.

Keuze betaalmiddel
Sta je bij een aankoop te dubben of je contant, met je pinpas, of met je creditcard zult betalen? De aankoopverzekering kan zeker een reden zijn om te kiezen voor betaling met de creditcard. De creditcardverstrekkers hebben die dekking natuurlijk niet voor niets verzonnen: ze willen graag dat je zoveel mogelijk betaling verricht met hun card. En zolang jij zorgt dat je de creditcarduitgaven direct verrekent met je betaalrekening is dat een prima keuze. Dan zal er immers geen sprake zijn van rentebetaling over de uitgegeven bedragen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
80 procent leent en spaart tegelijk
Onderzoek naar kosten creditcards
Gebruik van de creditcard in het buitenland
Financiële opvoeding voorkomt schulden
Lenen eindelijk voordeliger

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek