Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Verhoogd risico?

Auteur: Mister Money woensdag 9 november 2011
Toen ik afgelopen dinsdag mijn mailbox opende vond ik daarin het premieoverzicht voor 2012 van mijn zorgverzekeraar. Hiermee is ook voor mij de tijd aangebroken om te beslissen of ik wil overstappen of niet. Gelukkig bleek de verzekeraar wederom de goedkoopste en voor de prijs hoef ik dus niet over te stappen.

Voor wie een minder goedkope zorgverzekering heeft, kan overstappen zeker wel de moeite lonen. Als we kijken naar de basispremies die tot nu toe bekend zijn, bedraagt het verschil tussen de hoogste en de laagste maar liefst 16,25 euro per maand. Dit komt neer op een besparing van 195 euro op jaarbasis.

De zorgverzekeraars hebben nog tot 15 november de tijd om hun premies voor 2012 bekend te maken. De beslissing om wel of niet over te stappen begint natuurlijk bij de polis van je eigen verzekeraar. Zodra deze de nieuwe premie en dekking bekend heeft gemaakt, kun je de verzekering desgewenst opzeggen. Dit kan tot en met 31 december 2011. Vervolgens kun je je aanmelden bij een nieuwe verzekeraar tot en met 31 januari 2012.

Ondanks dat ik dus niet ga overstappen, overweeg ik wel om op een andere manier nog wat extra te gaan besparen op mijn zorgverzekering. Ik ben nog jong en gezond en heb dus niet zoveel zorg nodig. Daarom overweeg ik mijn eigen risico te verhogen.

Nu durf ik niet zo goed direct voor het hoogste eigen risico te gaan van 720 euro. Mocht er iets gebeuren, dan is dat toch wel erg veel geld. Daar vind ik de besparing van 25 euro per maand die het me kan opleveren toch niet tegenop wegen. Waarschijnlijk wordt het dus een heel veilige verhoging naar 320 euro. Dat bespaart me 4 euro in de maand. Waar ik dan toch maar weer mooi iedere maand een bosvruchten clafoutis taart van de HEMA voor kan kopen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet