Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Verlofsparen voor ondernemers?

Auteur: Annette Zeelenberg Woensdag 12 april 2006
Vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) heeft verheugd gereageerd op het voorstel van de minister DE Geus Sociale Zaken. Het gaat onderzoeken of deelname aan de levensloopregeling ook voor ondernemers mogelijk is. Een jaar geleden werd dit idee nog door het kabinet van tafel geveegd.

Bij de invoering van de levensloopregeling begin dit jaar, heeft het kabinet besloten om zelfstandigen uit te sluiten voor deelname aan de regeling. Het kabinetsstandpunt daarbij was dat "zelfstandigen geen verlof kunnen opnemen, omdat er geen sprake is van een dienstverband". Op herhaald verzoek van de Tweede Kamer onderzoekt Minister de Geus nu of er toch mogelijkheden bestaan, om ondernemers deel te laten nemen aan een levensloopregeling.

PZO, een koepelorganisatie met zo’n 10.000 leden, heeft laten weten blij te zijn met het onderzoek van De Geus. Roel Masselink van PZO: "Natuurlijk had het onderzoek al veel eerder moeten plaats vinden, maar we zijn blij dat de minister alsnog actie onderneemt. Wij vinden het namelijk onbegrijpelijk dat een regeling die in essentie enkel wat regelt tussen de burger en de fiscus, er alleen voor werknemers zou zijn. Wij streven naar gelijke rechten voor alle werkenden. De koek moet eerlijk verdeeld worden".

Niet fair
Het Verbond van Verzekeraars laat weten dat zij ook willen dat de levensloopregeling ook voor zelfstandigen mogelijk zo moeten zijn. "De levensloop is een mooie regeling, dus in die zin is het niet fair om zelfstandigen ervan uit te sluiten", aldus Ludger de Bruijn van het Verbond. "Maar tegelijkertijd begrijpen we ook de mitsen en maren".

Het PZO vindt overigens dat het grootste tegenargument dat De Geus aandraagt, ongepast is. Masselink: "Zelfstandigen kunnen volgens de minister geen verlof opnemen, er is immers geen sprake van een dienstverband. Maar de levensloopregeling is helemaal niet bedoeld om te sparen voor verlof. De regeling is bedoeld om te sparen voor inkomen voor een moment dat je het nodig hebt. Dat is heel wat anders".

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Zou je wel ANW krijgen als jouw partner komt te overlijden?
Meer korting op pensioenen bij grootste fondsen
Pensioen checken gebeurt steeds minder
Vrouwen krijgen lager pensioen
Gepensioneerden leveren in door simpeler loonstrookje

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Pensioen, alles over
 •       Pensioengat, pensioenopbouw
        Advies pensioen en VUT
 • Pensioenen, de vormen
 •       Levensloop
        Lijfrente
        AOW
        Lijfrente koopsom