Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Verschil tussen future, warrant en een optie

Auteur: Mister Money donderdag 10 januari 2013
Beleggers hebben vaak hetzelfde doel voor ogen, zoveel mogelijk winst behalen. Er zijn een aantal instrumenten die ingezet kunnen worden om dit doel te realiseren. Zo kan er gekozen worden voor futures, warrants of opties. Meer hierover lees je in dit artikel.

Om de kans op een hoog rendement te vergroten, kiezen beleggers in sommige gevallen voor een alternatief beleggingsinstrument. Zo kunnen futures, warrants en opties worden ingezet om een hoger rendement te behalen. In dit artikel vind je informatie over de drie beleggingsvormen.

Opties
Van de hierboven beschreven beleggingsvormen is beleggen in opties veruit het bekendst. Een optie is niets anders dan het recht (en niet de plicht) om iets te kopen of verkopen. De periode waarin dit recht geldig is wordt looptijd genoemd. Beleggen in opties vereist enige ervaring.

Futures
Een future is een termijncontract en wordt verhandeld op de effecten- of goederentermijnbeurs. Bij beleggen in futures worden er tussen twee partijen afspraken gemaakt om op een bepaald tijdstip een bepaalde hoeveelheid van een product of financieel instrument te verhandelen. Ook de prijs is vooraf bepaald. Het grote gevaar van de future handel is dat een belegger onbeperkt kan verliezen. Daartegenover staat wel dat de beleggingsmethode bij uitstek zéér rendabel kan zijn. Belangrijk verschil met een optie en een warrant is dat er geen spraken is van een recht maar van een plicht een plicht is te kopen of te verkopen.

Warrants
Ook bij beleggen in warrants is de prijs van tevoren vastgesteld. Deze prijs wordt uitoefenprijs genoemd. Een eigenaar van een warrant heeft het recht (maar niet de plicht) om de stukken te kopen of te verkopen. Kiest de warrant eigenaar ervoor om van dit recht gebruik te maken dan zal het bedrijf nieuwe aandelen moeten uitgeven. Beleggen in warrants lijkt in veel opzichten op beleggen in opties, maar er zijn een aantal grote verschillen. Het belangrijkste verschil tussen beiden is dat opties door de beurs geďntroduceerd worden en warrants worden door een onderneming / financiële instelling uitgegeven.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Beleggen in groenfonds interessant?
Een blik op de wereld van het duurzaam beleggen
Wegwijs in groen beleggen: de belangrijkste vragen op een rij
Obligatie, wat is het?
Waarom beleggen in futures?


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Dossiers