Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

‘Vertraagd rijk worden’

Auteur: Miss Money woensdag 18 augustus 2010
Geld verdienen met vertraagde vluchten. Theoretisch gezien zou het kunnen en is het ook nog behoorlijk rendabel. Nadat ik twee weken geleden mijn vakantie ben begonnen met een vlucht die vijf uur vertraagd was, ben ik me gaan verdiepen in waar je nu eigenlijk recht op hebt. Dit blijkt aardig op te kunnen lopen als je slim gebruik maakt van de regels.

In 2009 heeft het Europese Hof van Justitie bepaald dat je bij een vertraagde vlucht recht hebt op een basisvergoeding tussen de 250 en 600 euro per persoon, afhankelijk van de lengte van de vlucht. Aangezien mijn vlucht van Eindhoven naar Alicante op 1537 kilometer komt, kom ik net boven de grens van 1500 kilometer uit, waarvoor je 250 euro kunt krijgen. Ik zou dus recht hebben op een vergoeding van 400 euro en dat voor een ticket dat me iets minder dan 120 euro heeft gekost.

Alleen met de basisvergoeding waar je sinds 2009 recht op hebt vanaf drie uur vertraging, zou ik dus al 280 euro kunnen verdienen op mijn ticket. Dat komt met vijf uur vertraging neer op ruim 56 euro per uur. Je zou er bijna een carrière als speculant op vertraagde vluchten door gaan overwegen.Sommige vliegvelden en vluchtroutes staan erom bekend vaak vertragingen te veroorzaken. Je boekt simpelweg regelmatig vluchten waarbij de kans op vertraging groot is, bij voorkeur bij één van de prijsvechters en als er dan daadwerkelijk vertraging ontstaat, cash je toch een mooie winst op het ticket. Je moet er wel wat wachten op vliegvelden voor over hebben, maar aangezien op bijna elk vliegveld tegenwoordig draadloos internet beschikbaar is, hoeft dit ook geen straf te zijn.

Helaas is dit slechts de praktijk, want afgelopen week bleek dat vliegmaatschappijen helemaal niet zo gemakkelijk met een vergoeding over de brug komen bij vertraagde vluchten. Ondanks verschillende rechterlijke uitspraken die bevestigen dat consumenten weldegelijk recht hebben op deze vergoedingen, vangen passagiers meestal bot als zij bij hun vliegtuigmaatschappij om een vergoeding vragen. Totdat de vliegmaatschappijen hun beleid voor het betalen van compensaties bij vertragingen versoepelen, stel ik een carrièreswitch dus nog maar even uit.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet