Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Register voor aanpak fraude zorgverzekering

Auteur: Mister Money woensdag 6 februari 2013
Zorgverzekeraars hebben op dit moment lang niet alle fraude die met zorgverzekeringen wordt gepleegd goed in beeld. Jaarlijks blijven honderden miljoenen euro's aan fraude in de zorg onopgemerkt. Verzekeraars willen hier iets aan doen en gaan daarom een gezamenlijk register opstellen, zegt Marleen Relouw van Zorgverzekeraars Nederland woensdag in het AD.

Het bedrag aan ontdekte fraude gevallen lag de afgelopen jaren ruim onder de 200 miljoen euro, terwijl het Openbaar Ministerie, volgens het AD, de totale zorgfraude jaarlijks op ruim twee miljard euro schat. Het gaat bij fraude met de zorgverzekering vooral om onterecht ingediende declaraties, vervalste recepten en misbruik van het persoonsgebonden budget (pgb).

Zorgverzekeraars willen dit nu beter in de gaan houden in een gezamenlijk register. Verzekeraars vermoeden dat wie in het verleden fraude heeft gepleegd met een auto- of schadeverzekering een grotere kans heeft dit ook te doen bij de zorgverzekering. Via het register willen de verzekeraars deze informatie kunnen achterhalen, zodat ze deze verzekerden scherp in de gaten kunnen houden.

Omdat de zorgverzekering een acceptatieplicht kent, kan iemand die te boek staat als fraudeur niet zomaar worden geweigerd voor een basisverzekering. Wel kunnen verzekeraars fraude proberen zo vroeg mogelijk op te sporen, zodat de schade verhaald kan worden.

De consumenten betaal uiteindelijk de rekening voor de zorgfraude. Dit leidt immers tot hogere kosten voor verzekeraars en daarmee tot hogere premies voor de zorgverzekeringen.

Fraude met zorgverzekeringen wordt echter niet alleen door consumenten gepleegd. Ook zorginstellingen en artsen maken zich hier schuldig aan. Bijvoorbeeld door nota's in te dienen voor nooit uitgevoerde behandelingen of onnodige hoge rekeningen in te dienen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Ben jij wel goed verzekerd?
Ben jij wel goed verzekerd?
Verlaging zorgpremie niet zeker
Zorgpremies lager door winst zorgverzekeraars
Verzekeraars steeds beter in ontdekken verzekeringsfraude

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet