Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Verzekering voor je huisdier

Auteur: Mister Money Vrijdag 18 augustus 2006
Dat je autoverzekering of inboedelverzekering kunt afsluiten zal niemand vreemd in de oren klinken. Iets wat niet veel mensen weten is dat het ook mogelijk is om een verzekering voor je huidier af te sluiten. Want voor een hond of kat geldt natuurlijk hetzelfde als voor de mens. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

In Nederland lopen heel wat huisdieren rond. Ongeveer 55 procent van de huishoudens bezat vorig jaar een huisdier. De meeste huisdierbezitters hebben een hond (36 procent) of een kat (47 procent) rondlopen. De huisdieren zijn voor de baasjes vaak heel belangrijk. Soms worden ze zelfs gezien als een volwaardig lid van het gezin. En mocht hun huisdier iets overkomen wordt er meteen een dierenarts ingeschakeld.

Medische zorg, is net zoals bij mensen, ook voor dieren niet goedkoop. Dierenartsnotaís kunnen dan ook al snel flink oplopen. Daarom is het misschien verstandig om voor je huisdier een verzekering af te sluiten. Net zoals bij de zorgverzekering voor mensen kan je ook bij de verzekering voor dieren kiezen uit verschillende pakketten. De premie is afhankelijk van je pakketkeuze. Daarnaast kijken sommige verzekeraars naar de leeftijd en/of gewicht van het dier. Een kat verzekeren is over het algemeen gezien iets goedkoper dan een verzekering voor je hond.

De ongevallendekking kent nauwelijks beperkingen. De dekking omvat onder meer verkeersongevallen, verwondingen toegebracht door andere dieren, vergiftiging en verbranding. De ziektekostendekking kent wel een aantal beperkingen. Zo is de behandeling van een aantal veel voorkomende erfelijke aandoeningen (veelal rasbepaald) uitgesloten van de dekking. Daarnaast worden preventiekosten niet gedekt. Hierbij kun je denken aan jaarlijkse inentingen en wormkuren. Daarnaast worden ziektes en kwalen die de dieren hadden voordat ze verzekerd werden ook niet vergoed.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Bespaar op je verzekeringen!
Verzekeringen niet altijd even zinvol
Wanbetalers zorg harder aangepakt
Verzekeringsmarkt moet transparanter (Deel 1)
Vijf tips voor mensen met een woekerpolis

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet