Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Vijf belangrijke tips bij ontslag

Auteur: Annette Zeelenberg Maandag 4 januari 2010
Je werkgever heeft aangegeven jou te willen ontslaan. Dan is het belangrijk dat je nu juist handelt. Totdat het ontslag rechtsgeldig is verklaard staat er immers nog niets vast. Jouw acties zouden anders wel eens roet in het eten kunnen gooien. We geven vijf tips over hoe te handelen bij ontslag.

Protesteer tegen je ontslag
Het is altijd zinvol om te protesteren tegen een ontslagaanvraag. Ook als je verweer weinig zin heeft! Door je ontslag niet te accepteren, breng je je WW-uitkering namelijk niet in gevaar. Als je protest aantekent doe dat dan altijd schriftelijk en verstuur de bezwaarbrief aangetekend.

Negeer aantrekkelijke ontslagvoorstellen
Ga op geen enkel ontslagvoorstel van je werkgever in totdat zeker is of je ontslag rechtsgeldig is. Hoe gunstig zo’n voorstel ook mag zijn. Wanneer je een ontslagvoorstel tekent is er namelijk sprake van ‘ontslag met wederzijds goedvinden’ waardoor de wettelijke regels niet meer gelden. Een opzegtermijn is niet meer van toepassing en de gevolgen voor je eventuele WW-uitkering zijn groot.

Vermijd alle ‘verkeerde’ signalen
Probeer alle signalen te vermijden die er op zouden kunnen wijzen dat je instemt met het ontslag. Lever bijvoorbeeld je auto of telefoon van de zaak daarom niet in. Geef ook bij je werkgever aan dat je beschikbaar blijft voor je werk. Als je niet meer op je werk verschijnt, zou er sprake kunnen zijn van ‘verwijtbaar handelen’.

Onderzoek of je ontslag wel terecht is
Een ontslag is niet zomaar rechtsgeldig. Als je vermoedt dat je ontslagen bent onder valse voorwendselen schakel dan de hulp in van een deskundige. Bijvoorbeeld via je vakbond, rechtsbijstandverzekering of juridisch loket. Die kunnen bekijken of er een basis bestaat voor een rechtszaak.

Meteen inschrijven bij CWI
Blijkt je ontslag wel rechtsgeldig? Schrijf je dan uiterlijk op de eerste dag na het ontslag in bij het Centrum Werk & Inkomen. Je bent dat verplicht om in aanmerking te komen voor een werkloosheidsuitkering. Ga ook direct op zoek naar een nieuwe baan, daarmee voldoe je aan de sollicitatieplicht.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Ontslag: hoe werkt dat?
Ontslagen? Krijg waar je recht op hebt!
Baan zoeken na ontslag: outplacement


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet