Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

De voordelen en nadelen van aandelen

Auteur: Mister Money Woensdag 27 augustus 2008
Beleggen in aandelen kent zowel een aantal voordelen als nadelen. De meeste mensen besluiten om te gaan beleggen omdat zij een hoger rendement over hun spaargeld willen ontvangen. Toch slaagt deze missie niet altijd want beleggen is nooit zonder risico. Lees hier alles over de voor en nadelen die horen bij beleggen in aandelen.

Wie zijn geld momenteel op gewone spaarrekening parkeert ontvangt ongeveer vier procent rente. Sommige mensen zijn hier niet tevreden mee en willen meer. Beleggen kan dan een optie zijn. Wat (beginnende) beleggers echter wel goed in hun oren moeten knopen is dat het rendement NOOIT gegarandeerd is. Een belegger loopt altijd het risico om zijn geld kwijt te raken op de beurs.

Wie besluit zelf te gaan beleggen in aandelen dient een actieve houding aan te nemen en in te kunnen spelen op (actuele) gebeurtenissen. Zeker als je snel een hoog rendement wil behalen moet je de koersen dagelijks in de gaten houden. Er kan echter ook gekozen worden voor een lange termijn investering. De koersen hoeven dan niet dagelijks gevolgd te worden. De waarde van een aandeel is gebaseerd op de winst en de winstverwachting van een onderneming. Hoe hoger de verwachte winst, hoe hoger de prijs van een aandeel. De prijs van aandelen komt tot stand op de beurs.

Voordelen aandelen
  • Met beleggen in aandelen kunnen beleggers enorme rendementen behalen. Beleggers dienen er wel rekening mee te houden dat het rendement niet gegarandeerd is.
  • Beleggen is niet alleen goed voor je vermogen, het is ook een leuke tijdsverdrijving.
  • Je kunt je aandelen zo verkopen en kan dus altijd over je geld beschikken
  • Je bent aandeelhouder en mag daarom naar de aandeelhoudersvergadering
Nadelen aandelen
Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet