Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

De voordelen van online beleggen

Auteur: Mister Money woensdag 9 januari 2013
De hedendaagse belegger handelt voor een groot deel zijn zaken af via het internet. En dat is niet voor niets. Online beleggen biedt veel voordelen. Het gaat niet alleen veel sneller, online beleggen is een ook stuk goedkoper dan via een adviseur.

Voor wie online belegt is er allereerst is het voordeel van snelheid. Je hoeft niet meer in de rij te staan bij de bank en je hebt niets te maken met openingstijden. Via de digitale snelweg gaat de order in een paar seconden naar de beurs. Je opdachten doorgeven kan 24 uur per dag, hoewel de uitvoering ervan natuurlijk alleen kan tijdens de openingstijden van de beurs. Een ander voordeel is het gemak. Op één site heb je alle relevante informatie voor handen. Over bijvoorbeeld de actuele waarde van je portefeuille, de koersen en je bestedingsruimte. Op basis daarvan kun je in een paar muisklikken een order plaatsen. Vaak staan de internetsites ook vol met nieuws, adviezen en koersanalyses die je helpen een keuze te maken.

Steeds goedkoper
Maar bovenal is online beleggen veel goedkoper dan via een adviseur. Dat is op zich logisch. De klant doet alles zelf en dat bespaart beleggingsinstellingen veel tijd. De tarieven zijn dankzij een concurrentiestrijd fors naar beneden gebracht. Online beleggen is dus sinds enkele jaren nog goedkoper geworden dan het al was. Toch loont het nog steeds de moeite om de tarieven te vergelijken. Zo zijn er banken die zich in online beleggen hebben gespecialiseerd (bijvoorbeeld Alex of Binck). De tarieven liggen daar vaak lager. Ook zijn er nog grote verschillen in de tarieven van de grote banken. Sommigen werken met vaste tarieven, anderen met transactiekosten die stijgen naar gelang de hoogte van de order.

Risico's
Naast alle voordelen zijn er ook een paar nadelen. Zo ben je afhankelijk van een computer en een internetverbinding. Hoe modern de technieken tegenwoordig ook zijn, het kan altijd gebeuren dat er iets misgaat. En persoonlijke ondersteuning krijg je via het internet niet. Tenzij je ervoor wilt betalen. Dat kan een nadeel zijn. Je moet zelf alle beslissingen nemen. Beleggers vinden wat dat betreft in de 'ouderwetse' adviseur een meerwaarde.

Tip
Voor beginnende beleggers kan het verstandig zijn om dat eerst via een adviseur te gaan beleggen. Deze geeft je advies en kent je financiŽle situatie. Later kun je alsnog overstappen naar online beleggen zonder adviseur.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Beleggen in groenfonds interessant?
Een blik op de wereld van het duurzaam beleggen
Wegwijs in groen beleggen: de belangrijkste vragen op een rij
Obligatie, wat is het?
Waarom beleggen in futures?


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet