Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Voordelig verzekerd op reis

Auteur: Mister Money maandag 6 juni 2011
Ga je deze zomer op reis? Dan is het verstandig om nog eens goed na te denken over je huidige reisverzekering. Is de dekking die je krijgt van je huidige verzekeraar wel voldoende en kun je misschien elders niet een goedkopere verzekering afsluiten? MisterMoney geeft je enkele handige tips.

Wat is gedekt?
In de polisvoorwaarden van de reisverzekering kun je precies vinden wat er wel en niet gedekt wordt door de verzekering. Het is altijd verstandig deze goed door te lezen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je reis. Bagage is vaak standaard verzekerd bij de reisverzekering echter gelden vaak wel maximumbedragen, zoals voor fotocamera's, laptops e.d. Ga altijd goed of de spullen die je meeneemt op reis niet duurder zijn dan wat je ervoor vergoed zou krijgen als er wat gebeurt. Eventueel is het dan verstandig om jezelf aanvullende te verzekeren. Hiervoor betaal je natuurlijk wel meer premie.
 
Kortlopend of doorlopend
Globaal bestaan er twee soorten reisverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Een kortlopende verzekering sluit je alleen af voor de duur van de reis. De doorlopende verzekering geldt gewoon het hele jaar. Dit is ideaal als u vaak korte reizen maakt. Maar ook voor langere vakanties is een doorlopende verzekering als snel voordeliger dan een kortlopende. Als je langer dan drie weken weg bent, is het al vaak goedkoper om een doorlopende verzekering af te sluiten.
 
Medische dekking nodig?
Bij veel reisverzekeringen kun je een extra medische dekking afsluiten. Omdat de meeste zorgverzekeringen ook al de kosten voor medische hulp in het buitenland vergoeden, is dit vaak niet nodig. Wanneer je bij een je zorgverzekering een hoog eigen risico hebt gekozen, is het echter wel verstandig dit doen, anders loop je de kans een groot deel van de medische kosten zelf te moeten betalen bij een ongeval op reis.

Daarnaast vergoeden de meeste zorgverzekeraars de kosten naar Nederlandse maatstaven. Er wordt dus gekeken naar wat een soortgelijke behandeling kost in ons land. Wanneer je in een land bent waar de zorgkosten een stuk hoger liggen, kan het dus verstandig zijn jezelf hiervoor aanvullend te verzekeren bij een reisverzekeraar.

Dekking voor de auto
Ga je met de auto op vakantie, dan lijkt het misschien verstandig om ook een dekking voor voertuigen op te nemen in je reisverzekering. Toch is dit vaak niet nodig omdat pechhulp vaak gewoon al bij de autoverzekering is meeverzekerd. Ook als je een auto huurt, betaal je aan de verhuurder vaak al een bepaald bedrag aan verzekeringskosten. Hiervoor hoef je jezelf dus ook meestal niet te verzekeren bij een reisverzekeraar.
 
Premies vergelijken
De dekking van reisverzekering kan onderling behoorlijk verschillen, hebben we in het begin van dit artikel al gelezen. Dit geldt echter ook voor de premies. Deze kunnen tussen de verschillende aanbieders behoorlijk uiteen lopen. De onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl becijferde in maart nog dat de consument tot 120 euro kan besparen op een doorlopende reisverzekering door gewoon de premies te vergelijken. Deze website biedt ook de mogelijkheid om snel en overzichtelijk zelf reisverzekeringen te vergelijken.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Ben jij wel goed verzekerd?
Ben jij wel goed verzekerd?
Verlaging zorgpremie niet zeker
Zorgpremies lager door winst zorgverzekeraars
Verzekeraars steeds beter in ontdekken verzekeringsfraude

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet