Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Voordeliger vakantie vieren

Auteur: Mister Money Woensdag 20 mei 2009
De meeste Nederlanders hebben hun vakantiegeld inmiddels ontvangen. Toch moeten veel mensen nog een tijdje geduld hebben voordat de vakantieperiode echt aanbreekt. Ondanks dat het nog even duurt heeft Mister Money de vakantiekriebels al te pakken. In dit artikel geeft hij wat handige tips om de vakantie portemonneevriendelijk door te komen.

Besparen is hot. Zeker nu het financieel gezien wat minder gaat met Nederland, letten veel mensen op de kleintjes. Het zuiniger aan doen betekent echter niet dat er geen ruimte meer is voor het doen van leuke dingen. Er zijn heleboel uitjes en activiteiten te verzinnen die nauwelijks geld kosten of zelfs helemaal gratis zijn.

De kinderboerderij
Dierentuinen zijn geliefd bij kinderen. De entreekaartjes voor een zoo zijn echter niet goedkoop. Voor een dagje dierentuin is een gezin al snel 100 euro kwijt. Misschien is net zo leuk om een uitstapje naar de kinderboerderij te maken. De portemonnee hoeft dan niet getrokken te worden, want voor de meeste kinderboerderijen hoeft geen entreegeld betaald te worden. De kinderen kunnen hier lekker knuffelen en spelen met de schapen, konijnen en andere dieren. En als de kleintjes genieten, doen de ouders dat vaak ook. Daarnaast kan je hier ook een gezonde picknick aan koppelen en plaats van een vette hap in de dierentuin.

Bos en strand
Als het zonnetje schijnt is het natuurlijk ook heerlijk om naar zee te gaan. Een dagje strand is gratis en zorgt zeker voor vertier. Ook bij minder mooi weer kan het strand erg leuk zijn met de kinderen. Zo kun je grote strandkastelen bouwen of lekker vliegeren aan de kustlijn. Ook het bos is een plek waar veel plezier valt te beleven. Het is een ideale locatie voor een romantische picknick. Daarnaast zijn er vaak mooie wandelroutes uitgezet. Soms is het ook mogelijk om het bos te paard te ontdekken. Op een aantal locaties in Nederland is het mogelijk om een paard te huren.

Speurtocht
Een vakantietip waarvoor enige creativiteit nodig is, is de speurtocht. Hoe gek het misschien ook klinkt, deze tip is niet alleen voor mensen met kinderen bedoeld. Ook volwassen kunnen veel lol beleven aan een speurtocht. Zorg voor een goede locatie en natuurlijk leuke opdrachten. Succes verzekerd!

Zegeltjes sparen
Een andere optie om voordelig een dagje weg te gaan is zegeltjes sparen. Een paar euro korting op dagje Efteling, Bobbejaanland of een ander park is natuurlijk nooit weg.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet