Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Winkelen op het internet: Eerst betalen!

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Donderdag 20 november 2008
Internetshoppen is leuk en makkelijk, maar veel webshops stellen als eis dat je een bedrag vooruit betaalt. Dat is te begrijpen: als jij de spullen eenmaal binnen hebt moeten ze nog maar zien dat ze hun geld krijgen. Wanneer je een betaling vooraf moet doen heb je de keuze uit verschillende methodes.

Creditcard
Van oudsher – voor zover je daarover kunt spreken bij Internet – wordt daarvoor een creditcard gebruikt. Heel gemakkelijk: je geeft je creditcardnummer op en de betaling is geregeld. In dat gemak schuilt natuurlijk ook het risico: anderen krijgen jouw creditcardnummer te zien en zouden daar misbruik van kunnen maken. Een voordeel van betalingen met creditcard is dat de creditcardmaatschappijen erg servicegericht zijn als het gaat om discussies rondom levering. Als jij zegt dat je iets niet besteld of ontvangen hebt doen ze meestal niet moeilijk en wordt de betaling teruggedraaid.

PIN-pas
In Nederland kun je tegenwoordig vaak ook gebruik maken van je vertrouwde PIN-pas bij online betalingen via iDEAL. Daarbij krijg je dan het scherm van je eigen internetbankiersysteem voor het uitvoeren van de betaling. In de praktijk is het niets anders dan een vooruitbetaling: je maakt gewoon geld over naar de verkoper. Het zelf invoeren van een betalingsopdracht is precies hetzelfde, maar iets meer werk. Er is bij betalen via iDEAL géén sprake van terugboeking als je de levering niet binnenkrijgt.

PayPal
Relatief nieuw zijn betaalsystemen waarbij een organisatie zich tussen de betaler en de ontvanger nestelt. PayPal is hiervan een populair voorbeeld. Hier open je een gratis rekening die gekoppeld wordt aan jouw creditcard of betaalrekening. Betalingen lopen via PayPal, waardoor de ontvanger jouw creditcard- of rekeninggegevens niet te zien krijgt. Dat is best een prettig idee.

Automatische incasso
Dan is er nog de automatische incasso. Jij geeft een machtiging tot automatisch incasseren aan de leverancier en die haalt het geld van jouw rekening. Dat is voor de verkoper een redelijk kostbare manier om z’n geld te krijgen en dus niet erg populair bij webshops. Bovendien is er een risico dat je de betaling laat storneren: dat kan bij sommige incasso’s binnen 30 dagen. En dan heeft de webwinkelier jouw geld uiteindelijk nog steeds niet.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
Officiële vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet