Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Waar gaven we in 2010 ons geld aan uit?

Auteur: Mister Money woensdag 5 januari 2011
Het jaar 2011 is bijna een weekje oud en we worden in de media overspoeld met berichten over waar we als Nederlandse consumenten in 2010 ons geld aan hebben uitgegeven. Duidelijk is al dat we het jaar soberder hebben afgesloten dan het jaar ervoor. Er is minder vuurwerk verkocht en ook het aantal oudejaarsloten van Staatsloterij dat over te toonbank ging was dit jaar minder dan het jaar ervoor.

Sowieso was december een krappere maand en eigenlijk zijn we het hele jaar vrij zuinig geweest. Natuurlijk heeft dit ook te maken met de recessie die dit jaar nog doorsudderde. Dit was ook te merken bij de Sint en de Kerstman die dit jaar ‘vrekkiger’ waren dan voorgaande jaren. De meeste Nederlandse kinderen hebben dit jaar minder cadeautjes in de schoen en onder de kerstboom gevonden. De zomervakantie brachten we massaal in eigen land door en ook de dierentuindieren zagen in 2010 minder toeschouwers aan hun kooien voorbij trekken.

Maar waar hebben we ons geld dan wel aan uitgegeven het afgelopen jaar? Volgens het CBS is er in het derde kwartaal van 2010 vooral meer geld uitgegeven aan duurzame producten, zoals huishoudelijke apparaten, kleding en computers. Ook zijn er meer auto’s verkocht. Daarnaast was de energierekening in de laatste maanden van 2010 een aardige kostenpost. Door het strenge winterweer in december is er immers fors meer gestookt.

2010 was ook het jaar van ‘even een filmpje pakken’. Qua vrijetijdsbesteding zijn we in 2010 immers met zijn allen vaker naar de bioscoop gegaan. Vooral 3D-films boekten veel succes. De best bezochte film was Avatar met ruim 1,7 miljoen bezoekers. Ook in 2011 kunnen we weer de nodige 3D-films verwachten. Voor zover nu bekend zullen minstens veertig 3D-films dit jaar hun opwachting maken in de Nederlandse bioscopen. De grote vraag blijft natuurlijk of deze films ook weer op grote bezoekersaantallen kunnen rekenen, of dat er misschien een 3D-moeheid optreedt met zo’n groot aanbod aan films met een derde dimensie.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet