Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Waarom beleggen in warrant?

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) Dinsdag 12 januari 2010
De ongelimiteerde winstmogelijkheden gerelateerd aan een beperkte risico in zowel stijgende als dalende markten vormt het belangrijkste voordeel van warrants. Het verlies is maximaal het aankoopbedrag / premie van een warrant. Warrants kennen de voordelen van traditionele beleggingen in aandelen maar hebben ook nog een aantal bijkomende kenmerken.

Het is mogelijk om met een warrant een eerder aangekocht aandeel beschermen tegen een koersdaling. Stel er voltrekt zich een daling, dan leidt de portefeuille verlies maar neemt de warrant in waarde toe. In geval van stijging is slechts het aankoopbedrag van de warrant verlies. Warrants worden in dit geval ingezet als verzekeringspolis tegen ongunstige marktevoluties.

Met warrants kun je profiteren van het hefboomeffect. Een warrant is aanzienlijk goedkoper dan de onderliggende waarde maar de impact van een prijsschommeling op de warrant is in verhouding vele malen groter dan de prijsschommeling van de onderliggende waarde. Het is daarom mogelijk procentueel meer winst te behalen door investering in warrants dan rechtstreeks in aandelen.

Op de eigen beurs kan een positie opgebouwd worden in buitenlandse aandelen zonder de hogere transactiekosten, die gewoonlijk gepaard gaan met transacties op buitenlandse beurzen, te moeten betalen.

Een gediversifieerde portefeuille kan worden opgebouwd aan een fractie van het bedrag dat normaliter geÔnvesteerd moet worden voor aankoop van aandelen. Het verlies is nooit groter dan het aankoopbedrag van de warrants.

Cash extraction is mogelijk met warrants. Je kunt met minder geld toch dezelfde winst behalen daar de prestatie van een warrant relatief groter is dan die van een aandeel.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Wat is een warrant?
Het verschil tussen een warrant en een optie


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet