Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wanneer een aandeel kopen

Auteur: Mister Money donderdag 17 januari 2013
De vraag wanneer je een aandeel moet kopen en wanneer niet is moeilijk te beantwoorden. Wij geven namelijk geen koopadviezen. Wel zijn er een aantal zaken waar een belegger naar kan kijken. In dit artikel gaat Mister Money dieper in op het kopen van aandelen.

Veel mensen gaan over tot beleggen omdat zij een hoog rendement willen behalen. Voor beleggen geldt eigenlijk: hoe meer risico je durft te nemen, hoe groter de kans is op een hoog rendement. Maar let op: ook de kans op grote verliezen neemt toe! Beleggen in aandelen is de bekendste beleggingsvorm. Aandelen worden verhandeld op de beurs. Het aanbod van aandelen is enorm. Welk aandeel jou succes gaat brengen is moeilijk te zeggen. Je weet immers nooit wat er gaat gebeuren.

Beleggers bepalen vaak hun aankopen aan de hand van technische of fundamentele analyse. Hieronder vind je een korte beschrijving van beide vormen.

Technische Analyse
Sommige beleggers bepalen hun aan- en verkopen aan de hand van de Technische Analyse. Technische Analyse is de wiskundige benadering van de koersen. Er wordt gekeken naar koersen uit het verleden en de huidige koersen. Een technisch analist probeert patronen te ontdekken. Aan de hand van Technische Analyse wordt geprobeerd de koers op de korte termijn te verspellen. Technische Analyse kan het best omschreven worden als: "Het defini๋ren van het meest waarschijnlijke scenario, wat betreft toekomstig marktgedrag, gebaseerd op historisch koersverloop."

Fundamentele Analyse
Waar de ene belegger zweert bij Technische Analyse kiest de ander voor Fundamentele Analyse. Bij fundamentele Analyse worden koersbewegingen voorspelt aan de hand van het bestuderen van het bedrijf en de bedrijfsleven. Hoe zit het met de winst(verwachting), het management, de balans van het bedrijf en dergelijke. Daarnaast wordt er gekeken naar het totale economische plaatje. Is het beleggingsklimaat gunstig? Zaken als inflatie, rentewijzigingen, locatie en de politieke situatie spelen ook een rol. Fundamentele analyse is de tegenpool van Technische analyse.

Wie besluit om te gaan beleggen doet er verstandig aan om niet zo maar in het wilde weg aandelen te gaan kopen. Het is raadzaam om eerst een strategie voor jezelf te maken en je vervolgens ook aan de strategie te houden. De kans op een miskoop is bij beleggen in aandelen altijd aanwezig. Beleg daarom alleen met geld wat je daadwerkelijk kunt missen en ga niet met geleend geld de beurs op.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen
Beleggingen pensioenfondsen niet duurzaam genoeg


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Dossiers