Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wat doe jij met je vakantiegeld?

Auteur: Mister Money woensdag 8 mei 2013
Het vakantiegeld komt er weer aan! Traditioneel betalen werkgevers en uitkeringsinstanties in mei het vakantiegeld uit. Weet jij al wat je gaat doen met dit extraatje? Wij zetten op een rijtje welke bestedingsdoelen voor het vakantiegeld het populairst zijn.

Vakantie
Uit onderzoek van ING blijkt dat het vakantiegeld door de meeste Nederlanders wordt gebruikt voor de vakantie. 38 procent van de ondervraagden geeft aan het geld hiervoor te gebruiken. Dit terwijl verschillende instanties al hebben aangegeven dat zij verwachten dat Nederlanders dit jaar minder zullen uitgeven aan de zomervakantie door de crisis.

Sparen
Ook sparen is een populair doel voor het vakantiegeld. Maar liefst 21 procent wil het geld op de spaarrekening zetten. Vorig jaar was dit nog 19 procent. Ondanks de lage spaarrentes en dat banken dit jaar minder vakantiegeldacties bieden, overwegen meer mensen dus het vakantiegeld te sparen.

Grote aankoop
Nog eens 22,5 procent van de ondervraagden door ING geeft aan het vakantiegeld dit jaar te gaan gebruiken voor een grote aankoop, zoals meubels of een nieuwe laptop/tablet. We kunnen dus verwachten dat ook de meubelzaken en elektronicazaken eind mei/begin juni weer met allerlei reclameacties komen rondom het vakantiegeld.

Schulden aflossen
Tot slot gebruiken veel Nederlanders het vakantiegeld om schulden af te lossen. Dit kan zeker in deze tijd waarin de spaarrentes dalen en de kredietrentes nagenoeg gelijk blijven een goed idee zijn. Het aflossen van je lening levert hierdoor immers altijd een grotere besparing op aan rentekosten dan wat je met het geld aan rente-inkomsten kunt verdienen door te sparen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet