Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wat is een warrant?

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) vrijdag 26 januari 2018
Een vrij onbekende beleggingsmethode is beleggen in warrants. Een warrant valt onder de derivaten (afgeleide beleggingsproducten). Warrants lijken in veel opzichten op opties, maar er zijn wel een aantal verschillen. In dit artikel gaat Mister Money dieper in op beleggen in warrants.

Net als opties kennen warrants een onderliggende waarde: aandelen, obligaties of valuta. De prijs van een warrant is van te voren gesteld. Dit wordt de uitoefenprijs genoemd. De koper van een warrant heeft het recht om de stukken, de onderliggende waarde, te kopen of te verkopen.

Een warranthouder heeft het recht, maar niet de plicht om vůůr of op een bepaalde datum een beleggingsproduct te kopen of te verkopen. De einddatum wordt vervaldatum genoemd en de vastgestelde prijs heet in beleggingsland de uitoefenprijs. De warranthouder mag zelf bepalen of hij van dit recht gebruik maakt of niet. Voor het aangaan van een warrant moet je premie betalen. De premie bedraagt slechts een gedeelte van de onderliggende waarde. Het recht kan slechts worden uitgeoefend in een vooraf bepaalde periode. Zodra de periode verstreken is vervalt dit recht en verliest de warrant zijn waarde.

Er bestaan twee verschillende warrants:
  • Een warrant die stijgt in waarde wanneer het onderliggende beleggingsinstrument ook in waarde stijgt. Ook wel call warrants genoemd. Hierbij heeft de houder het recht om de onderliggende waarde te kopen tegen de uitoefenprijs (vooraf vastgestelde prijs).

  • Een warrant die stijgt in waarde wanneer het onderliggende beleggingsinstrument in waarde daalt. Ook wel put warrants genoemd. Hierbij heeft de houder het recht om de onderliggende waarde te verkopen tegen de uitoefenprijs (vooraf vastgestelde prijs).


Warrants en opties
Op het eerste gezicht lijken warrants en opties op elkaar, maar wie verder kijkt ziet wel degelijk verschillen. Zo worden opties door de beurs geÔntroduceerd en worden warrants door financiŽle instelling of onderneming uitgegeven. Daarnaast hebben warrants vaak een langere looptijd.

Beleggen in warrants is meer iets voor de ervaren en actieve belegger. De koers dient dagelijks gevolgd te worden. Aan beleggen in warrants kleven risicoís. Het voordeel van warrants is dat er met een geringe investering een riante winst behaald kan worden. Een warrantbelegger kan profiteren van zowel een dalende als een stijgende aandelenkoers.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Het verschil tussen een warrant en een optie
Waarom beleggen in warrant?


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet