Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wat te doen met je vakantiegeld

Auteur: Mister Money Donderdag 22 mei 2008
De naam vakantiegeld zegt het al, geld voor de vakantie! Toch komt het vaak voor dat het vakantiegeld voor andere doeleinden wordt gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat minder dan de helft van alle Nederlanders het vakantiegeld daadwerkelijk gebruikt om de vakantie van te betalen.

De besteding van het vakantiegeld wordt verdeeld over een aantal zaken. Ongeveer veertig procent van de Nederlanders gaat van het vakantiegeld op vakantie, het overgebleven percentage geeft het geld uit aan het aflossen van schulden, betaald er openstaande rekeningen van, doet er een grote aankoop van of knapt het huis en/of tuin op van het vakantiegeld. Dat laatste is helemaal niet onverstandig als je geen vakantieliefhebber bent. Investeren in je huis zal de meerwaarde ervan doen stijgen. Echter, een schuld aflossen is ook een verstandige keuze nu je toch wat extra geld voor handen hebt.

Extra geld sparen
Je kunt per maand ook wat geld sparen voor de vakantie zodat je het vakantiegeld niet helemaal hoeft te spenderen aan de vakantie. Geen schulden en geen op te knappen huis? Dan kan je het extra geld natuurlijk ook op vakantie uitgeven zodat je op je vakantiebestemming wat rianter kunt leven.

Uitgaven vakantiegeld op de vakantiebestemming
Het is vaak lastig om je geld gecontroleerd uit te geven op vakantie omdat je juist wat extra geld voor handen hebt. Je gaat vaker uitgebreid tafelen, je koopt wat leuke souveniertjes of neemt een extra drankje op het terras. Je bent tenslotte op vakantie! Maar eenmaal thuis gekomen blijkt dat je meer gespendeerd hebt dan eigenlijk de bedoeling was. Het is daarom verstandig per vakantiedag een bepaald bedrag in een envelop( bijv. 50 euro ) te doen en niet meer dan dat bedrag te besteden. Het klinkt misschien omslachtig, maar het kan je een hoop ellende besparen.

Incassobureaus/schulden
Incassobureaus kijken halsreikend uit naar het einde van de maand mei, want ook zij weten dat in veel gevallen het vakantiegeld dan uitgekeerd wordt. Mocht het zo zijn dat je nog uitstaande incasso’s hebt dan is de kans groot dat je daar eind mei op geattendeerd wordt. Toch gaan een aantal mensen na het betalen van deze incasso’s alsnog op vakantie en werken zichzelf zo wederom de schulden in. Uit onderzoek van het Nationaal Incasso Bureau blijkt dat veel Nederlanders hun uitstaande incasso’s niet of gedeeltelijk betalen, zodat er over het resterende openstaande bedrag nog steeds rente wordt betaald en de schuld toch weer verder op loopt. Als gevolg van deze zaken valt op dat in de maanden juni, juli en augustus de gemiddelde schuld per Nederlander oploopt. Je kunt jezelf behoeden voor deze schulden, door zoals eerder aangegeven een extra bedrag per maand opzij te zetten zodat je toch op vakantie kan.

Even stil staan bij je vakantiegeld
Heb je nog openstaande rekeningen wanneer het vakantiegeld gestort wordt, wees verstandig en betaal die dan netjes nu je toch wat extra geld voor handen hebt. Dan maar een jaartje niet op vakantie, of naar een goedkopere vakantiebestemming. Een camping in Zeeland of een weekendje Texel kan in de zomer ook erg gezellig zijn.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Doorlopende reisverzekering niet altijd voordeligste optie
Europese zorgpas: vraag hem snel aan
Geen schadevergoeding voor gedupeerde vakantieganger
Reizen: De invloed van vliegtax
Auto van de zaak en vakantie

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet