Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wat weet de Stichting BKR?

Auteur: Ivo v. Vugt (Advies v. Vugt) zaterdag 22 december 2012
De kans dat jij een BKR-registratie hebt is groot. In het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) zijn namelijk de gegevens 11,5 miljoen mensen verwerkt. Iedereen met een lening van boven de 500 euro wordt geregistreerd. Je gegevens worden tot vijf jaar na aflossing van de lening bewaard. Pas als deze periode verstreken is worden je gegevens uit het systeem verwijderd.

Veel mensen denken dat alleen mensen die schulden niet kunnen aflossen bij het BKR bekend zijn, maar dit is een fabeltje. Als jij een krediet hebt afgesloten van boven de 500 euro ben je “bekend” in Tiel. Het krediet moet uiteraard wel op jouw naam staan. Naast het bijhouden van leningen worden ook andere zaken in CKI ingevoerd. Zo worden bankrekeningen en creditcards met kredietlimieten, aankopen op afbetaling en gsm-abonnementen genoteerd.

Overigens zijn niet al jouw gegevens bij Bureau Krediet Registratie bekend. Wat weet het BKR wel? Natuurlijk je naam, daarnaast is ook je adres en je geboortedatum bij hen bekend. Natuurlijk beschikt het BKR ook over je kredietgegevens.

Het CKI zorgt voor een eenduidig beeld over het leen en aflosgedrag van consumenten waardoor enerzijds het risico van een dienstverlener ingeperkt kan worden en anderzijds voorkomen wordt dat een consument meer leent dan hij/zij kan veroorloven. Overigens moet worden opgemerkt dat 95% van de geregistreerde consumenten zonder problemen aan de verplichtingen voldoen.

Veel mensen denken dat het BKR bepaald of zij wel dan niet een lening kunnen krijgen. Dit klopt niet. De kredietverstrekkers beslist hierover. Uiteraard kan deze instelling pas oordelen wanneer deze van relevante informatie, waaronder gegevens uit het CKI, is voorzien. Andere belangrijke informatie voor de kredietverlener zijn bijvoorbeeld inkomen, woonlasten, energielasten en gezinssituatie. Deze laatste gegevens zijn echter niet geregistreerd bij het BKR.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Wie is Stichting Bureau Krediet Registratie?
Een BKR-notering, het hoe en wat
Wist u dat het BKR meer aanvragen krijgt?
Wist u dat het BKR geen zwarte lijsten bijhoudt?
Lenen en registratie BKR

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Geld lenen? Vergelijk de aanbieders.
 • Vergelijk lening, op rente en voorwaarde

 • Lenen, de vormen
 •       Doorlopend krediet
        Persoonlijke lening
        Creditcard
        Tweede hypotheek

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet