Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

We moeten meer geld uitgeven

Auteur: Miss Money woensdag 14 augustus 2013
We geven al twee jaar lang te weinig geld uit. De consumptie van Nederlandse huishoudens is in het tweede kwartaal van 2013 gedaald met 2,4 procent, berichtte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze week. De daling van de consumptie duurt nu al twee jaar, doordat consumenten te weinig vertrouwen hebben in de economie. De al maanden durende oproep van de overheid om meer te besteden, lijkt vooralsnog dus weinig effect te hebben.

Op het eerste gezicht lijkt het ook logisch dat we met zijn allen minder uitgeven. De werkloosheid neemt elke maand alleen maar toe en de inflatie blijft maar stijgen waardoor de prijzen in de winkels er ook niet lager op worden.

Toch is juist dat laatste een goede reden om meer geld uit te geven. Immers, de inflatie is zo hoog dat je met sparen het waardeverlies van je geld niet meer kunt compenseren. In plaats van het spaargeld dus te laten Ďverdampení op een spaarrekening kun je er ook juist nu die vakantie van boeken of een nieuwe iPad kopen. Want door de inflatie worden ook die dingen alleen maar duurder zolang je de uitgaven uitstelt.

Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk wil ik niet zeggen dat je helemaal niet meer moet sparen. Wanneer de wasmachine kapot gaat of als je werkloos wordt, is het altijd handig om wat spaargeld achter de hand te hebben. Sparen voor een financiŽle buffer blijft dus noodzakelijk.

Maar heb je meer spaargeld dan je nodig hebt om deze financiŽle tegenvallers op te vangen? Dan lijkt sparen nu juist niet de beste oplossing. Heb je nog schulden? Los deze dan eerst af, want de rente op consumptieve kredieten is nog altijd hoger dan de spaarrente, waardoor je in combinatie met de hoge inflatie tot wel 6 procent inlevert wanneer je spaart en leent tegelijk.

En zijn je schulden afbetaald? Dan kun je het extra geld dat je hierdoor maandelijks overhoudt mooi gebruiken om eindelijk die nieuwe fiets te kopen of om even lekker een weekend je er tussen uit te gaan met je partner. Want ja, het mag dan wel crisis zijn, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je helemaal niet meer mag genieten van je geld.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie Ė Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet