Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Beurzen diep in het rood

Auteur: Mister Money Dinsdag 7 oktober 2008
Oude tijden herleven momenteel op de beurs, alleen niet in positieve zin. Gisteren was een nieuwe “Zwarte Maandag” zoals in 1987 even heel dichtbij. Het vertrouwen onder beleggers was compleet verdwenen en de koersen lieten een enorme val zien. Uiteindelijk sloot de belangrijkste graadmeter van Nederland met een verlies van dik 9 procent procent.

Maandag 19 oktober 1987 zal bij veel beleggers nog in het geheugen gegrift staan. Op de zwartste maandag der maandagen verloor de AEX-index 12 procent op één dag. Het enorme verlies is nooit meer geëvenaard, maar gisteren kwam de index wel angstvallig dichtbij.

De grote verliezers waren Aegon en Arcelor Mittal. De verzekeraar noteerde 24,8 procent lager, staalgigant Arcelor Mittal deed het met een verlies van 14,85 procent iets beter. De handel in het aandeel Fortis lag gisteren de hele dag stil. Het blijft speculeren, maar mocht deze handel niet stil hebben gelegen, dan had maandag 6 oktober de geschiedenisboeken in kunnen gaan als de dag waarop de AEX-index het grootste verlies ooit behaalde.

Amerika
Het aangenomen reddingsplan van de Amerikaanse overheid heeft nog niet zijn vruchten afgeworpen. De Dow-Jones index opende maandag eveneens in het rood. De index sloot voor het eerst in vier jaar zelfs onder de 10.000 punten. Ook hier waren de financials de grote verliezers. Citigroup liet de grootste koersval zien. Het aandeel sloot een kleine 11 procent lager.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Raad van State: Nationalisatie SNS blijft overeind
Online beleggen: hoe en waarom?
Wanneer een aandeel kopen
AEX: oud en nieuw
Beleggingen om extra mee op te passen


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet