Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Nog weinig interesse voor nieuwe basisverzekering

Auteur: Annette Zeelenberg Maandag 2 januari 2006
De nieuwe basisverzekering voor de zorg is sinds 1 januari een feit. Toch geven maar weinig mensen blijk van interesse. Van alle Nederlanders zegt 43 procent zich te gaan oriŽnteren op een nieuwe basisverzekering. En slechts 1 op de 5 Nederlanders heeft de intentie om van verzekeraar te veranderen. Dat blijkt uit onderzoek van MarketResponse.

In december kregen de meeste Nederlanders een aanbod van hun verzekeraar voor een nieuwe basisverzekering. Ze kunnen er voor kiezen om dit aanbod te accepteren of om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Onderzoeksbureau MarketResponse vroeg 500 consumenten naar hun plannen. Daaruit blijkt nu dat de groep die zich niet gaat oriŽnteren op een nieuwe verzekering (47 procent) groter is dan de groep die dit wel gaat doen (43 procent). Dat is opvallend omdat uit diverse andere onderzoeken al naar voren kwam dat de polissen soms behoorlijke verschillen vertonen. Vergelijken is daarom vaak wel de moeite waard. Vooral lager opgeleiden en ouderen blijken minder vaak van plan om verzekeraars te vergelijken.

Switchen
Van de groep die zegt wel te gaan rondkijken voor een nieuwe basisverzekering, denkt de helft van verzekeraar te gaan veranderen. Dat komt neer op twintig procent van alle Nederlanders (een op de vijf). Onder de overstappers zijn vooral jongere hoger opgeleiden (30 procent). Onder ouderen is de overstapintentie slechts 9 procent en onder laag opgeleiden 11 procent. Een meerderheid overweegt een collectief contract. Uiteindelijk zal de werkelijke switch in de markt volgens het onderzoeksbureau uitkomen op 10 tot 14 procent. Vergelijken
Consumenten die verzekeringen vergelijken maken vooral gebruik van de aanbiedingen die ze al hebben ontvangen of nog willen aanvragen. Ook de internetsites van de verzekeraars en de vergelijkingssites op het internet worden goed bezocht. Tot maart 2006 hebben consumenten nog de tijd om polissen te vergelijken en om over te stappen. Wie voor 1 januari geen actie ondernomen heeft, is automatisch verzekerd gebleven bij zijn eigen zorgverzekeraar.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Wisselen van zorgverzekeraar - Hoe werkt het?
Natura of restitutie? - Verschil natura- en restitutiepolis
Inhoud basispakket zorgverzekering - Wat wordt vergoed?
Basisverzekering en kinderen Ė Wat wordt vergoed?
Collectieve zorgverzekering in 10 vragen

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet