Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Weinig animo overstappen zorgverzekeraar

Auteur: Mister Money woensdag 8 december 2010
Hooguit drie procent van de Nederlanders wil daadwerkelijk overstappen van zorgverzekeraar, blijkt uit een onderzoek van Newcom Research & Consultancy. Opmerkelijk is dat een groot deel van de ondervraagden het gevoel heef niet centraal te staan als klant bij de eigen zorgverzekeraar. Dat er toch weinig mensen daadwerkelijk overstapen, komt volgens Newcom doordat ze te weinig verschil zien tussen de verschillende zorgverzekeraars.

Newcom Research & Consultancy heeft een peiling over zorgverzekeraars uitgevoerd onder bijna 2000 Nederlanders. Hieruit blijkt dat de ondervraagden gemiddeld tevreden zijn over de eigen zorgverzekeraar. Ze geven de verzekeraars een gemiddeld rapportcijfer van een 6,8. Dertien procent geeft een onvoldoende en ruim kwart geeft de zorgverzekeraar een 8 of hoger.

Zorgverzekeraar kiezen
De onderzoekers hebben ook gekeken naar welke overwegingen een rol spelen bij de keuze voor een zorgverzekeraar. Met 89 procent staat als belangrijkste overweging over een zorgverzekeraar zorg op maat biedt die past bij levensfase van de verzekerden. Daarna volgt op de tweede plaats dat de zorgverzekeraar helpt bij het vinden van de juiste zorg. Dit is voor 86 procent van de ondervraagden belangrijk. Verder is belangrijk dat de zorgverzekeraar bijdraagt aan het verbeteren van de zorg (84 procent) en de verzekerden ondersteunt in een gezonde levensstijl (80 procent).

Ondanks dat 84 procent aangeeft het belangrijk te vinden dat zorgverzekeraars verbeteringen in de zorg stimuleren, heeft de helft van alle ondervraagden niet het gevoel dat de kwaliteit van de zorg beter is geworden door de zorgverzekeraars. Slechts tien procent vindt dat dit wel het geval is.

Overstapintentie
Ondanks dat in 2011 de premieverschillen tussen de verzekeraars groter zijn dan ooit, geeft slechts een klein deel van de ondervraagden aan te willen overstappen. Omdat de ondervraagden maar weinig verschil zien tussen de zorgverzekeraars, is er weinig animo voor overstappen.

7 procent overweegt over te stappen en een kleine 1,5 procent geeft aan dat ook zeker te doen. De belangrijkste reden om over te stappen, zijn volgens het onderzoek financiŽle motieven. Als deze uitkomst vertaald wordt naar de werkelijkheid wordt, betekent dit volgens Newcom dat maximaal drie procent van de Nederlanders zal overstappen.

Tip!
Overweeg je zelf te gaan overstappen? Hier kun je gemakkelijk premies vergelijken van de basisverzekering en aanvullende verzekeringen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Ben jij wel goed verzekerd?
Ben jij wel goed verzekerd?
Verlaging zorgpremie niet zeker
Zorgpremies lager door winst zorgverzekeraars
Verzekeraars steeds beter in ontdekken verzekeringsfraude

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet