Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wel of niet sparen bij BIGBANK?

Auteur: Mister Money dinsdag 1 maart 2011
Sparen bij de nieuwe Estlandse bank BIGBANK is niet verstandig. Dat meldt althans de Consumentenbond op haar website. De bond waarschuwt dat de bank niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) valt. BIGBANK richt sinds dit jaar op de Nederlandse spaarmarkt. Ze biedt deposito's aan met looptijden van 2 tot en met 10 jaar. Afhankelijk van de looptijd en de inleg kan 2,10 tot 4,70 procent rente worden behaald.

Nu Estland ook officieel is toegetreden tot de eurozone is het voor deze bank gemakkelijker geworden om ook elders in Europa spaardeposito's te verstrekken. Er is immers geen sprake meer van valutarisico. Verder is de depositogarantie voor alle landen binnen de Europese Unie sinds dit jaar gelijk getrokken. Nationale banken in iedere EU-lidstaat garanderen nu het spaargeld van sparende consumenten tot 100.000 euro.

Ondanks deze depositogarantie blijft het een risico dat deze bank geen filiaal heeft in Nederland en dus niet onder toezicht van DNB valt. Dit maakte communicatie moeilijk, benadrukt het FD afgelopen zaterdag. Volgens de krant spreekt de telefoniste van de Estse bank bijvoorbeeld nauwelijks een woord Engels. Dit is reden voor de Consumentenbond om minister Jan Kees de Jager van FinanciŽn op te roepen dergelijke internetspaarbanken te weren als zij niet onder Nederlands toezicht staan. BIGBANK valt uiteraard wel onder het toezicht van de nationale bank in Estland.

BIGBANK heeft filialen in Estland, Letland, Litouwen en Finland. Daarnaast biedt de bank spaardeposito's aan in Oostenrijk, Duitsland en Nederland. Het spaargeld dat spaarders bij de bank onderbrengen zet ze vervolgens weer uit als consumptieve kredieten voor de inwoners van Estland.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hoe veilig is je spaargeld?
Hoppen met je spaargeld
Gezamenlijke spaarrekening openen - Uitleg en tips
Spaarder laat jaarlijks 1,5 miljard euro aan rente liggen
Zwitserleven betreedt de spaarmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet