Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Werken bij UBS is vroeg opstaan!

Auteur: Miss Money woensdag 19 januari 2011
Dresscodes. Bijna ieder bedrijf heeft er wel eentje. De meeste kledingpolicies bevatten de voor de hand liggende richtlijnen. Bijvoorbeeld dat vrouwen geen rokken boven de knie en dat mannen geen mouwloze shirts mogen dragen. Ook zijn teenslippers in de meeste bedrijven ‘not done’, tenzij je natuurlijk in een strandtent werkt.

De Zwitserse Bank UBS gaat echter nog een paar stapjes verder. Zij heeft voor haar medewerkers een complete stijlgids opgesteld met kledingvoorschriften, maar ook richtlijnen voor het aanbrengen van make-up en parfum. Misschien best handig, maar de 44 pagina’s tellende dresscode is zo uitgebreid dat je ’s ochtends al snel een uur nodig hebt om eraan te kunnen voldoen.

De bank staat erop dat hun medewerkers er onberispelijk uitzien. Dat beperkt zich niet tot het mantelpakje. Zo mogen vrouwen alleen huidkleurig ondergoed dragen en kleurloze nagellak. Daarnaast moeten zowel mannen als vrouwen eens per maand naar de kapper en moeten ze daarbij een kapsel kiezen waar ze ’s morgens niet teveel werk aan hebben. Zoals UBS het stelt: ‘Als je ’s ochtends langer dan een halfuur bezig bent met je haar, is er iets mis.’ Natuurlijk is er dan iets mis, je houdt te weinig tijd over om je uiterlijk in overeenstemming te brengen met de andere richtlijnen.

Je moet immers nog een parfum uitkiezen die past bij je persoonlijkheid en niet te sterk ruikt. Deze moet je volgens de dresscode bij voorkeur aanbrengen als je net warm gedoucht hebt en je poriën nog openstaan. Dames let op: wel sprayen, maar zeker niet uitwrijven bij het opdoen van de parfum, want dan gaan de moleculen dood, leren de parfumexperts van de Zwitserse Bank ons.

En als je eindelijk klaar denkt te zijn om de auto in te stappen op weg naar je werk, blijkt dat je nog allerlei extra spullen moet meenemen in je tas. UBS-medewerkers moeten minstens eens per dag hun schoenen verwisselen, omdat dit de productiviteit zou verhogen. Neem dus altijd een extra paar schoenen mee! En vergeet natuurlijk de panty’s niet. Bij een ladder moeten deze immers meteen verwisseld worden. Repareren met blanke nagellak is geen optie. Wie bij UBS wil werken, moet dus toch echt wat vroeger opstaan.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet