Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wintersport? Denk aan de verzekering!

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Woensdag 19 december 2007
Lekker, die kou buiten. Popelt u ook zo om op wintersport te gaan? De witte hellingen afzoeven onder een strakblauwe hemel met een heerlijk zonnetje? Vergeet niet om ervoor te zorgen dat u goed verzekerd vertrekt. Op de piste gebeuren veel ongelukken waarbij skiŽrs of boarders een been breken.

Dat is vervelend en doet veel pijn. En kan ook behoorlijk pijn doen in uw portemonnee. Misschien denkt u: ďAch, mijn ziektekostenverzekering dekt de medische kosten, dus waarvoor heb ik eigenlijk een reisverzekering nodig? Voor diefstal van dat beetje bagage dat ik bij me heb?Ē Dan is het goed te weten dat uw ziektekostenverzekeraar vaak niet alles vergoedt. En dat een reisverzekering daarbuiten meer dekt dan alleen de bagage. Sterker nog, verlies en diefstal van bagage is vaak het kleinste risico op reis.

Bij een beenbreuk op een skipiste komt meer kijken dan alleen gips in een ziekenhuis. Als het tegenzit moet u met een helikopter van de piste afgehaald worden. En moet u daarna ook met een gipsvlucht naar huis vervoerd worden. Deze vervoerszaken zijn erg kostbaar en niet altijd gedekt onder uw ziektekostenverzekering. Voor de medische handelingen is het ook goed om te weten dat veel ziektekostenverzekeraars die in het buitenland vergoeden, maar volgens het prijsniveau in Nederland of maximaal het dubbele. En die privťkliniek in Zwitserland is waarschijnlijk een stuk duurder. Om nog maar niet te spreken van de kosten van een opsporingsactie bij vermissing.

Wat te denken van de situatie waar er lekkere verse sneeuw begint te vallen. Het houdt alleen niet op: het dal waar u verblijft raakt afgesloten van de buitenwereld. De extra kosten van langer verblijf had u niet ingecalculeerd in uw vakantiebudget. Of u wordt met spoed naar huis teruggeroepen in verband met familieomstandigheden of brand in uw huis.

Onverwachte gebeurtenissen tijdens de vakantie hebben vaak een veel grotere financiŽle impact dan wanneer hetzelfde thuis zou gebeuren. Een goede reisverzekering neemt de zorgen die daarbij komen kijken voor u weg. Let erop dat de wintersportdekking meeverzekerd is. Als dat geregeld is: veel plezier in de sneeuw en wij hopen dat u de reisverzekering niet hoeft te gebruiken!

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Doorlopende reisverzekering niet altijd voordeligste optie
Europese zorgpas: vraag hem snel aan
Geen schadevergoeding voor gedupeerde vakantieganger
Reizen: De invloed van vliegtax
Auto van de zaak en vakantie

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet