Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wispelturig kabinet zorgt voor onzekerheid

Auteur: Miss Money woensdag 13 februari 2013
Minister Stef Blok van Wonen en de Eerste Kamer hebben deze week een nieuw akkoord bereikt over de plannen met de woningmarkt. Belangrijk onderdeel hieruit is dat hypotheken niet langer, zoals afgesproken in het regeerakkoord, binnen 30 jaar volledig moeten worden afgelost. Via een constructie met een aparte lening, kan de koper er ook voor kiezen slechts de helft van de hypotheek af te lossen en hier 35 jaar over te doen. Echter, de hypotheekrente over die lening mag niet worden afgetrokken van de belasting.

Per saldo verandert er dus weinig. De rente voor een aflossingsvrije hypotheek is nog steeds niet meer aftrekbaar, waardoor je als huizenbezitter eigenlijk alleen kunt kiezen voor een annu´teiten- of lineaire hypotheek. Wat hier wel mee bereikt is voor starters op de woningmarkt is dat de onzekerheid en het gebrek aan vertrouwen in de woningmarkt weer is aangewakkerd.

Na maanden van speculaties over de hypotheekrenteaftrek leek het regeerakkoord van de het nieuwe kabinet afgelopen najaar eindelijk duidelijkheid te scheppen voor starters en huizenbezitters. Doordat het kabinet niet van te voren heeft bedacht of er wel voldoende steun zou zijn voor de plannen en het CDA ze in de Eerste Kamer het kabinet dreigde te onthouden van een meerderheid voor de plannen, moest er weer onderhandeld worden en was er opnieuw onzekerheid.

Inmiddels is ook al bekend dat het kabinet moeite gaat krijgen om in de Eerste Kamer voldoende steun te krijgen voor het sociale leenstelsel voor studenten en de plannen voor de zorg.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie ľ Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŰle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet