Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Wisselen van zorgverzekering: waarom?

Auteur: Anneke Ranzato (mijngeld.blog.nl) Woensdag 3 december 2008
We zitten midden in het zorgverzekeringsseizoen. Tot eind december kun je immers je huidige zorgverzekering nog opzeggen om naar een andere verzekeraar over te stappen. Waarom zou je dat eigenlijk doen? In dit artikel gaat Mister Money hier dieper op in.

Lagere premie
De voornaamste reden voor mensen om rond te kijken naar een andere zorgverzekering is de premie. Een ziektekostenverzekering kost behoorlijk wat per maand, dus als je daarop kunt besparen is dat vaak erg welkom. Het gaat daarbij niet alleen om de premie van de basisverzekering, maar zeker ook om die van de aanvullende dekkingen.

Betere afstemming van dekking
De basisverzekering kent een vaste, door de overheid vastgestelde dekking. De inhoud daarvan is dan ook bij alle verzekeraars gelijk. De aanvullende verzekeringen daarentegen kennen talloze verschillende dekkingen. De meest uitgebreide dekking brengt vaak de hoogste premie met zich mee, dat is te begrijpen. Maar in veel verzekeringen zitten dekkingen waarvan je zeker weet dat je die nooit zult gebruiken. Dan is het zonde om daar wel voor verzekerd te zijn: die dekking is immers verwerkt in het bedrag dat jij per maand moet betalen. Een andere verzekeraar heeft misschien een aanvullende verzekering die ook dekt wat jij noodzakelijk vindt, maar niet veel extra. Daardoor is de premie dan waarschijnlijk lager.

Uit de werkgeverscollectiviteit
Werkgevers bieden hun werknemers vaak een collectieve ziektekostenverzekering aan. Omdat de verzekeraar dan veel verzekerden in één keer krijgt ‘aangereikt’ is de premie dan lager: er wordt een collectiviteitskorting verwerkt. Het nadeel hiervan is dat je die korting kwijt bent zodra je bij die werkgever weggaat. Als je niet oplet blijf je dan veel te lang hangen in een polis met een te hoge premie.

Overigens kun je van veel meer collectiviteiten gebruik maken dan alleen die van de werkgever. Bij andere collectiviteiten heb je in ieder geval niet het probleem dat de korting verdwijnt als je een nieuwe baan aanneemt. Verenigingen, tussenpersonen, websites – er zijn talloze wegen om een collectiviteitskorting te krijgen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Toch geen eigen bijdrage spoedeisende hulp
Zorgverzekering in 2013
Aantal wanbetalers zorgverzekering groeit
Meer mensen wisselen van zorgverzekeraar
Grote verschillen doelgroepgerichte zorgpolissen

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet