Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Woningmarkt eerste halfjaar stabiel

Auteur: Mister Money Woensdag 30 juli 2008
Ondanks dat het consumentenvertrouwen en de koopbereidheid zijn ingestort, kenden de huizenprijzen het tweede kwartaal wederom een stijging van ongeveer 3,2 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De stijging afgezet tegen het eerste kwartaal kende een stijging van 2,3%. tot een gemiddelde verkoopprijs van 252.000 euro. Het tweede kwartaal maakte het 'saaie' eerste kwartaal goed. Al met al is zelfs sprake van een stabiel eerste halfjaar in de woningmarkt.

Cijfers
Net als andere jaren zijn er in het tweede kwartaal van 2008 weer meer woningen te koop gezet. Ook het aantal verkopen nam ten opzichte van het eerste kwartaal toe. In de randstad zijn er meer onverkochte woningen bijgekomen. In de meeste regio's in Nederland stegen de prijzen dit kwartaal, met als koploper Amsterdam. In onze hoofdstad werden de woningen gemiddeld 5,3 procent duurder. De gemeente Zutphen deed het een stuk minder goed, woningen werden hier zelfs iets goedkoper. De duurste woningen vinden wij ook nu weer in Bloemendaal, terwijl in de gemeente Reinderland (Groningen) de huizen gemiddeld genomen het goedkoopst zijn.

Economie
De verslechterde economie en de problemen op de hypotheek- en huizenmarkten in de VS en enkele omringende landen hebben de vertaalslag naar de Nederlandse huizenmarkt nog niet gemaakt. De huizenprijs laat nog steeds een stijgende lijn zien en de vraag is nog niet afgenomen. De betaalbaarheid door de hoge prijzen en stijgende hypotheekrente is een probleem aan de onderkant van de huizenmarkt. De huizenmarkt staat momenteel op een omslagpunt van een verkopers- naar een kopersmarkt. Dit houdt in dat kopers een meer afwachtende houding aannemen.

Hypotheken
De gemiddelde hypotheeksom is overigens gestegen tot ongeveer 291.500 euro. Een stijging van iets meer dan 4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal afgesloten tweede hypotheken laat een stijging zien. Inwoners van de provincie Groningen en Zeeland kennen met een hypotheek van 225.000 euro gemiddeld de laagste hypotheeksom.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hypotheken voor senioren
Huizenprijzen in juli omhoog
Kopen of huren? Starter kiest vaker voor huren
Daling hypotheekrente niet voldoende
Vergrijzing vormt bedreiging woningmarkt

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht dossiers o.a.
 •       Maandlasten
        Overwaarde
        Nationale Hypotheek Garantie
 • Hypotheek vormen
 •       Spaarhypotheek
        Aflossingsvrije hypotheek
 • Overzicht aanbieders hypotheek
 • Hypotheekrente overzicht

 • Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet