Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Zakenbankiers en belastingaccountants minder waardevol

Auteur: Mister Money Dinsdag 15 december 2009
Mensen die veel geld verdienen, hoeven helemaal niet waardevol te zijn voor de maatschappij. Dat blijkt uit een rapport van de New Economics Foundation (NEF). De organisatie zette het inkomen van verschillende beroepsgroepen af tegen de daadwerkelijk opbrengst voor de maatschappij.

De NEF heeft een model opgesteld dat de werkelijke sociale en economische waarde van de beroepen berekent. Hieruit blijkt dat beroepsgroepen die veel verdienen, de maatschappij niet altijd veel opleveren. In het rapport wordt gerekend met ponden. Op dit moment is een pond ongeveer 1,10 euro waard.

Grootverdieners
In het rapport staat dat een zakenbankier tussen de 50.000 en 10 miljoen pond per jaar verdient. Het riante salaris levert de maatschappij echter niets op. Het NEF heeft berekend dat elke pond die hun werk opbrengt, maar liefst 7 pond vernietigt. De advertentiebranche maakt het nog bonter. De belangrijke mannen uit de reclamewereld kunnen rekenen op een salaris tussen de 50.000 en 12 miljoen pond. Iedere pond die zij generen, kost de samenleving 11 pond. Wie denkt dat het niet erger kan, heeft het mis. Belastingaccountants spannen volgens het onderzoek de kroon. Hoewel het salaris van deze beroepsgroep een stuk lager ligt (tussen 75.000 en 200.000 pond), vernietigen zij wel meer kapitaal. Voor elke pond die een belastingaccountant oplevert, verliest de maatschappij er 47.

Waardevolle beroepen
Beroepen de volgens het NEF de maatschappij wel veel opbrengen zijn bijvoorbeeld vuilnismannen en medewerkers van een kinderdagverblijf. Als een vuilnisman 1 pond verdient, levert deze de maatschappij zoín 12 pond op. Voor medewerkers van een kinderdagverblijf geldt dat iedere verdiende pond tussen de 7 en 9,5 pond in het laatje brengt.

De wetenschappers hopen dat de maatschappij gaat nadenken over hun manier van belonen. Zij pleiten voor een systeem waarbij werkkrachten een salaris ontvangen op basis van nut voor de maatschappij. Daarnaast vinden zij dat riante salarissen voor de ťťn, er niet toe mogen leiden dat de werkgelegenheid van de ander in het gedrang komt.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
OfficiŽle vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet