Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

ZN: "Independer zaait onnodig onrust"

Auteur: Dinsdag 28 november 2006
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verwerpt de oproep van Independer aan minister Hoogervorst om de opzegtermijn van de zorgverzekering te verlengen. Volgens ZN is dit een 'goedkope' actie van Independer om zelf in de publiciteit te komen. Martin Bontje, directeur van ZN: "Als assurantietussenpersoon heeft Independer uiteraard baat bij deze media-aandacht. Helaas zorgt het onnodig voor onrust onder verzekerden.”

De huidige opzeg- en overstaptermijnen zijn onlangs wettelijk vastgesteld. Wijzigingen zijn op deze korte termijn uitgesloten. “Een kort geding om de overheid te dwingen de opzegperiode te verlengen heeft absoluut geen kans van slagen", aldus Bontje. Wel is voor volgend jaar de datum waarop zorgverzekeraars hun verzekerden uiterlijk moeten informeren over de nieuwe polisvoorwaarden vervroegd van 1 december naar 15 november.

Independer zorgt onnodig voor verwarring over het 'acceptatiebeleid' van zorgverzekeraars. Verzekerden die willen overstappen hebben in veel gevallen helemaal niet te maken met een acceptatietraject. Voor de basisverzekering geldt in ieder geval een wettelijke acceptatieplicht. Daarnaast hebben zorgverzekeraars gezamenlijk de afspraak gemaakt deze ook te hanteren voor het modale (meest voorkomende) pakket van de aanvullende verzekering.

De kritiek van Independer dat verzekerden onvoldoende en te laat geďnformeerd worden over de mogelijkheden en voorwaarden rond het wisselen van zorgverzekeraar is volgens ZN niet terecht. Diverse partijen, waaronder het ministerie van VWS en ZN, zijn al gestart met een informatiecampagne. Ook hebben de meeste verzekerden inmiddels het nieuwe aanbod van hun zorgverzekeraar ontvangen.

Bron: Zorgverzekeraars Nederland

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Toch geen eigen bijdrage spoedeisende hulp
Zorgverzekering in 2013
Aantal wanbetalers zorgverzekering groeit
Meer mensen wisselen van zorgverzekeraar
Grote verschillen doelgroepgerichte zorgpolissen

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!