Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Zonnige spaarzomer in het vooruitzicht

Auteur: Mister Money woensdag 22 juni 2011
Na een mooie lente, lijkt sparend Nederland een nog mooiere zomer tegemoet te gaan. Het weer mag dan nog niet veel zomer uitstralen, de spaarrenteontwikkelingen laten zeker wel een zonnig vooruitzicht zien.

Steeds meer banken hebben de rente op hun spaarrekeningen verhoogd naar tarieven van 2,5 procent of hoger en naar verwachting zullen nog velen dit voorbeeld volgen. Donderdag verhoogt ING een groot deel van haar rentes en ASN Bank volgt vrijdag met een renteverhoging naar 2,5 procent op haar ideaalspaarrekening.

Heb je dus nog geen bestemming gevonden voor je vakantiegeld, dan is sparen deze zomer zeker het overwegen waard. Er wordt zelfs gespeculeerd dat de rente op spaarrekeningen deze zomer de 3 procent kan raken.
Een belangrijke rol hierbij speelt de ECB-rente. Dit is het rentetarief van de Europese Centrale Bank (ECB) waartegen banken geld kunnen lenen. Van dit rentetarief worden de geldmarktrentes afgeleid waarop de banken op hun beurt weer de spaarrentes baseren. Omdat de voorzitter van de ECB al heeft gehint op een verhoging van de ECB-rente in juli, zal dit er indirect toe leiden dat ook de spaarrentes de komende maanden weer verder gaan stijgen. De ECB-rente zal vermoedelijk verhoogd worden van 1,25 naar 1,5 procent.

Op dit moment is de hoogste rente die geboden wordt op een direct opvraagbare spaarrekening 2,75 procent bij Bank of Scotland. Het wachten is nu dus welke bank als eerste haar rente gaat verhogen naar 2,8 procent. Zal dit Bank of Scotland zijn die op deze manier haar positie als aanvoerder in het spaarrenteoverzicht wil behouden? Of kunnen we de komende maanden een nieuwe nummer 1 noteren?

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Alleen een aanvullende verzekering afsluiten
Hoger eigen risico zorgverzekering - Wel of niet?
Opbouw zorgpremie – Waarom de premie daalt
Gaan de spaarrentes weer omhoog?
100.000 euro schenken


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet