Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Zorgverzekering

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de zorgverzekering. Alle inwoners van Nederland zijn verplicht zich te verzekeren door bij een zorgverzekeraar een zorgverzekering af te sluiten. Verzekeraars zijn op hun beurt verplicht iedereen die zich voor de verzekering aanmeldt, te accepteren. De overheid heeft een wettelijk standaardpakket samengesteld. De basisverzekering kun je aanvullen met aanvullende verzekeringen.

Wat is een zorgverzekering?
De aanschaf van een zorgverzekering
Bij de keuze voor een bepaalde zorgverzekering kom je voor een aantal vragen te staan: Welke aanbieder kies je, ga je voor een aanvullend pakket en kies je voor een eigen risico of niet? Ook is er nog keus tussen een natura-, combinatie en een restitutiepolis. Dat zijn veel mogelijkheden. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, kun je het beste eerst de vier volgende vragen beantwoorden:

1. Welke aanbieder kiezen?
De meeste Nederlanders letten bij de keuze voor een zorgverzekeraar op de premie. Dat kan verstandig zijn omdat de premies voor zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen, kunnen verschillen. Door een vergelijking te maken kom je er achter waar je het goedkoopste uit bent. Maar let niet alleen op de premie, kijk ook naar de kwaliteit van de dienstverlening. Zo staan kleine verzekeraars bekend om hun hoge service.

2. Aanvullend pakket of niet?
Een aanvullende zorgverzekering is niet verplicht maar kan wel handig zijn. Die dekt namelijk de kosten van medische behandelingen die niet in het basispakket zitten. Als je vaak naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een ergonoom toe moet en je wilt de kosten niet zelf hoeven betalen, dan is een aanvullende verzekering zinvol.

3. Eigen risico of niet?
Binnen de zorgverzekering kun je kiezen voor een eigen risico van 100, 200, 300, 400 of 500 euro. Je neemt dan tot één van deze bedragen de zorgkosten voor eigen rekening. De verzekeraar geeft je in ruil daarvoor een korting op de premie. Maak je regelmatig zorgkosten, dan is een eigen risico waarschijnlijk niet verstandig.

4. Een restitutie- of naturapolis?
Dan is er nog een verschil in de wijze waarop verzekeraars de betalingen afhandelen. Met een naturapolis krijg je de kosten direct vergoed. Maar je kunt dan alleen gebruik maken van zorg bij die zorgverleners waarmee jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt. Bij een restitutiepolis moet je de zorgkosten eerst zelf voorschieten, maar je kunt dan wel bij iedere willekeurige zorgverlener terecht. Een combinatiepolis is een mix tussen een natura- en een restitutiepolis.
Alternatieven zorgverzekering
Mister Money TopTips

Vergelijk premie basisverzekering 2018 > Vergelijk zorgverzekeringen (Vergelijk o.b.v. je dekkingswensen
via Geld.nl) >

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
 
Wist u dat het aanvullende zorgpakket vaak te uitgebreid is?
Wist je dat alleen een basisverzekering voor je kind meestal voldoende is?
Wist u dat u ook mag schenken aan uw schoonzoon of -dochter?
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat een gezamenlijke spaarrekening ook interessant kan zijn voor vriendengroepen?