Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Zorg voor een ‘inbraakproof’ huis tijdens de vakantie

Auteur: Mister Money Dinsdag 4 augustus 2009
Met de vakantietijd voor de deur breekt tevens de periode aan dat miljoenen Nederlanders er op uit trekken voor een welverdiende vakantie. Dit betekent ook dat veel huizen enkele weken onbeheerd worden achtergelaten. Welke maatregelen moet je nemen om te voorkomen dat er tijdens de vakantie in je huis wordt ingebroken?

Jaarlijks vinden er in Nederland ongeveer 450.000 inbraken plaats. Opmerkelijk genoeg is het aantal het laagst in de maanden juli en augustus, waarschijnlijk vanwege de lange dagen. Dit betekent natuurlijk niet dat je je huis zomaar achter kunt laten wanneer je naar een zonnig oord vertrekt. Veel mensen hebben al enige maatregelen getroffen om hun huis extra te beveiligen, zoals het aanbrengen van extra sloten of buitenlampen. Toch blijkt dit vaak niet voldoende.

Wie helemaal zeker wil zijn van een inbraakproof huis, heeft de mogelijkheid het Politiekeurmerk Veilige Woning aan te vragen. De kans op een inbraak zou daarmee met 90 procent worden verkleind. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar aan moet worden voldaan alvorens het keurmerk wordt verstrekt. Zo moeten ramen en deuren voorzien zijn van goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk, moeten buitendeuren verlicht zijn en moet men zich richten tot een erkend beveiligingsbedrijf. Je huis wordt vervolgens grondig onder de loep genomen en je ontvangt tips en adviezen aangaande de beveiliging ervan. Volg je deze op, dan word je beloond met het certificaat. Hiermee kan tevens 15 procent korting worden verkregen op je inboedelverzekering.

Een keurmerk geeft een geruststellend gevoel, toch ben je er nog niet. Er moet namelijk voor worden gezorgd dat de woning tijdens je vakantie bewoond lijkt. Om die indruk te wekken kan een ontbijtbordje met wat kruimels op tafel worden gezet en kunnen gordijnen open worden gelaten. Je kunt buren of omwonenden vragen om regelmatig de post uit het zicht te leggen, het gras te maaien of de auto op de oprit te zetten. Verlichting is ook van essentieel belang. Je kan ervoor zorgen dat ’s avonds het licht brandt door het plaatsen van een automatische lichtschakelaar.

Alle mogelijke voorzorgsmaatregelen ten spijt, een inbraak is helaas nooit voor 100 procent te voorkomen. Er kan echter wel zoveel mogelijk worden gedaan om het potentiële inbrekers zo lastig mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie op: www.politiekeurmerk.nl.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Bespaar op je verzekeringen!
Verzekeringen niet altijd even zinvol
Wanbetalers zorg harder aangepakt
Verzekeringsmarkt moet transparanter (Deel 1)
Vijf tips voor mensen met een woekerpolis

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet