Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Zorgpremies 2011 bekend: Tijd om over te stappen!

Auteur: Mister Money donderdag 18 november 2010
De zorgpremies voor 2011 zijn inmiddels allemaal bekend. Ze liggen dit jaar fors hoger dan in 2010, soms wel meer dan honderd euro per jaar. De verschillen tussen de verzekeraars zijn minstens zo groot. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste verzekeraar bedraagt ruim 23 euro per maand en bijna 277 euro per jaar. Wanneer je er ook nog voor kiest het eigen risico te verhogen worden de verschillen zelfs nog groter. Het loont dit jaar dus misschien nog wel meer dan andere jaren om premies te vergelijken en wellicht over te stappen.

De goedkoopst premie voor het basispakket vindt je bij Gewoon Zekur van Univé. Deze verzekeraar vraagt een maandelijkse premie va 88,88 euro. Dit is zonder vrijwillig eigen risico. Als je er voor kiest om het verplichte eigen risico van 170 euro te verhogen kan de premie zelfs nog lager uitpakken. De duurste verzekeraar voor de basisverzekering is dit jaar Zorg en Zekerheid met haar Zorg Vrij Polis. Die kent een maandelijkse zorgpremie van 111,95 euro. Andere relatieve dure ziektekostenverzekeringen zijn het Keuze Zorgplan van Avero Achmea, de Zorgvrij Polis van Univé en de Basisverzekering Optimaal van de Amersfoortse. Deze rekenen allemaal een maandelijkse premie van ruim 109 euro.

Hoe overstappen?
Overstappen kan vanaf het moment dat je de polis voor het komende jaar van je verzekeraar hebt ontvangen. Ze zijn wettelijke verplicht om dat voor 19 november te doen. Als je de nieuwe premie van je verzekeraar te hoog vindt of het om andere redenen niet eens met de polis, kun je tot en met 31 december je verzekering opzeggen. Vervolgens heb je tot 1 februari de tijd om je bij een nieuwe verzekeraar aan te melden. Sommige verzekeraars bieden ook een overstapservice aan, waardoor je niet zelf je huidige verzekering op hoeft te zeggen. Uiteraard moet je je dan wel op tijd aanmelden zodat de nieuwe verzekeraar voor 31 december je huidige verzekering kan opzeggen.
 
Let op!
Naast de basisverzekering hebben veel mensen ook nog een of meerdere aanvullende verzekeringen. Als je je basisverzekering opzegt, betekent dat niet de aanvullende verzekeringen ook automatisch zijn opgezegd. Houd hier dus rekening mee als je ook je aanvullende verzekeringen, zoals de tandartsverzekering bij een nieuwe verzekeraar wilt afsluiten. Let wel voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht waardoor de nieuwe verzekeraar je als klant moet accepteren. Voor de aanvullende verzekeringen geldt dit niet. De beoogde nieuwe verzekeraar kan je dus weigeren voor deze verzekeringen.
 
Zorgpremie vergelijken?
Ook op Mister Money kun je de basispremie zorgvergelijken via de module zorgverzekering. Daarnaast biedt deze website je de mogelijkheid de aanvullende verzekeringen te zoeken die bij jou past en de premies daarvan te vergelijken bij diverse aanbieders.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Ben jij wel goed verzekerd?
Ben jij wel goed verzekerd?
Verlaging zorgpremie niet zeker
Zorgpremies lager door winst zorgverzekeraars
Verzekeraars steeds beter in ontdekken verzekeringsfraude

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiŽle nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet