Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Zorgtoeslag 2011

Auteur: Mister Money donderdag 3 februari 2011
Wie een laag inkomen heeft, kan ook in 2011 een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering krijgen. Deze tegemoetkoming van de overheid wordt zorgtoeslag genoemd en wordt verzorgd door de Belastingdienst. Hoeveel zorgtoeslag je precies krijgt, hangt af van je toetsingsinkomen. Dit is precies hetzelfde bedrag als wat je opgeeft bij de aangifte inkomstenbelasting als verzamelinkomen.

Als je in 2010 reeds zorgtoeslag ontving, hoef je dat voor 2011 niet opnieuw aan te vragen. Aan het eind van ieder jaar stuurt de Belastingdienst iedereen die zorgtoeslag ontvangt een brief met de hoogte van de te ontvangen toeslag voor het komende jaar. Als de gegevens die hierin staan niet kloppen of veranderd zijn, is het natuurlijk wel verstandig deze wijziging door te geven. Dat kan via een wijzigingsformulier dat u kunt downloaden op de website https://www.toeslagen.nl/. Je kunt ook een wijzigingsformulier aan vragen via de Belastingtelefoon (0800-0543). Geef de wijzigingen zo snel mogelijk door, zo voorkom je dat je teveel zorgtoeslag ontvangt en die later moet terugbetalen.

Vergeten aan te vragen?
Ben je vergeten zorgtoeslag aan te vragen over 2010? Of denk je dat je door een financiële tegenvaller alsnog in dit jaar recht had op zorgtoeslag? Dan kun je met terugwerkende kracht zorgtoeslag aanvragen. Dat kan nog tot 1 april 2011.
 
Criteria zorgtoeslag 2011
Natuurlijk zijn er wel een aantal criteria waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag. Je moet bijvoorbeeld achttien jaar of ouder zijn, de Nederlandse nationaliteit bezitten en een Nederlandse zorgverzekering hebben. Daarnaast is de hoogte van je inkomen bepalend. Als je alleenstaand bent is het maximale bruto-inkomen 33.743. Voor samenwonenden geldt een inkomensgrens van 50.000 in 2011.
 
Hoogte zorgtoeslag
Hoe verder je toetsingsinkomen onder de inkomensgrens ligt, hoe meer toeslag je ontvangt. Alleenwonenden kunnen maximaal 735 euro zorgtoeslag per jaar krijgen, voor samenwonenden komt dit bedrag oplopen tot 1548 euro.
 
Afhankelijk van de hoogte van de te ontvangen toeslag, wordt bepaald hoe deze wordt uitgekeerd. Bij meer dan 60 euro per jaar wordt de toeslag maandelijks uitgekeerd. Als het toegekende bedrag tussen de 24 en 60 euro per jaar ligt wordt de toeslag ineens betaald voor het hele jaar. Een toegekende toeslag van minder dan 24 euro wordt niet uitbetaald.
 

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Zorgtoeslag 2014 - Uitleg en aanvragen
Zorgtoeslag 2013
Zorgtoeslag 2012
Zorgtoeslag 2010
Zorgtoeslag 2009


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken