Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen
Zorgtoeslag en de fiscus
Zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering. Iedere inwoner van Nederland is verplicht om een basiszorgverzekering te hebben. De hoogte van de zorgtoeslag is onder andere afhankelijk van het inkomen van de aanvragen en de eventuele toeslagpartner.

Zorgtoeslag 2014 - Uitleg en aanvragen - De zorgtoeslag is in 2014 fors verlaagd, ook zijn de regels om ervoor in aanmerking te komen aangescherpt. In dit artikel vind je alle regels voor de zorgtoeslag 2014 en hoeveel toeslag je dat jaar kunt krijgen.
Zorgtoeslag 2013 - De regels voor de zorgtoeslag zijn ook in 2013 weer aangescherpt. Zo zijn de inkomensgrenzen aangepast en wordt vanaf dit jaar ook gekeken naar het vermogen om te bepalen of je recht hebt op zorgtoeslag. In dit artikel vind je de regels voor de zorgtoeslag in 2013.
Zorgtoeslag 2012 - De premies voor de zorgverzekeringen worden steeds hoger. Een tegemoetkoming is dus mooi meegenomen. Voor mensen met lage inkomens biedt de Belastingdienst zorgtoeslag. In dit artikel lees je aan welke voorwaarden je moet voldoen om voor zorgtoeslag in aanmerking te komen en hoe je de toeslag kunt aanvragen.
Zorgtoeslag 2011 - Als je in 2010 reeds zorgtoeslag ontving, hoef je dat voor 2011 niet opnieuw aan te vragen. Aan het eind van ieder jaar stuurt de Belastingdienst iedereen die zorgtoeslag ontvangt een brief met de hoogte van de te ontvangen toeslag voor het komende jaar.
Zorgtoeslag 2010 - Ook dit jaar kunnen mensen in de vorm van zorgtoeslag een tegemoetkoming in de kosten voor hun zorgverzekering ontvangen. Hoe hoog de toeslag is hangt onder meer af van het toetsingsinkomen.
Zorgtoeslag 2009 - Zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van je zorgverzekering. Met de zorgtoeslag kan je een gedeelte van de zorgpremie betalen. Niet iedereen kan voor de zorgtoeslag in aanmerking komen.
Zorgtoeslag 2008 - Nederland kent sinds de invoering van het Nieuwe Zorgstelsel een zorgtoeslag. Of je voor deze toeslag in aanmerking komt is afhankelijk van je inkomen. Lees hier alles over de zorgtoeslag in 2008.
Zorgtoeslag 2007 - De regels voor de zorgtoeslag worden ieder jaar aangepast. Wil jij weten of je voor 2007 in aanmerking komt voor de toeslag? Bekijk dan de Mister Money zorgtoeslag pagina.
Zorgtoeslag 2006 - In de Zorgverzekeringswet staat de iedereen die in Nederland woont een zorgverzekering moet hebben. Om mensen enigszins te compenseren is er een zorgtoeslag ingevoerd.

Tips
Belasting zorgtoeslag: wijzigingen doorgeven
De zorgtoeslag is gebaseerd op de gegevens die de Belastingdienst van jou heeft. Als er iets verandert in je persoonlijke situatie? Geef dit dan direct door. Zo voorkom je dat je te weinig toeslag ontvangt of dat je later veel geld moet terugbetalen.
Fiscus zorgtoeslag: zelf aanvragen
De zorgtoeslag wordt niet automatisch uitgekeerd. Je moet de toeslag aanvragen bij de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst. De Belastingdienst stuurt wel een aanvraagformulier als zij denken dat je recht hebt op de zorgtoeslag.
Zorgtoeslag belasting: hoeveel toeslag
De zorgtoeslag is inkomensafhankelijk. Dit houdt in dat mensen met een hoger inkomen geen of nauwelijks een toeslag ontvangen. Mensen met een laag inkomen ontvangen juist een hogere uitkering. Voor mensen met een toeslagpartner geldt dat er naar beide inkomens gekeken wordt.


Op zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken   
 
Inkomen en langdurig ziek zijn Inkomen en langdurig ziek zijn
Als je langdurig ziek bent dan kan dit van invloed zijn op je inkomen. Ben je langer dan twee jaar ziek, dan volgt een keuring voor een WIA-uitkering. De afkorting staat ... WIA
FinanciŽn en samenwonen FinanciŽn en samenwonen
Samenwonen kent een aantal financiŽle consequenties. Daarom kan het verstandig zij om een samenlevingscontract af te sluiten. Als jullie samenwonen zonder contract dan is... Geldzaken
Geldzaken en jongeren: schulden Geldzaken en jongeren: schulden
Jongeren in Nederland steken zich steeds vaker in de schulden of staan vaak rood op hun bankrekening. In het dossier Geldzaken voor jongeren kunnen mensen lezen hoe zij v... Geldzaken voor jongeren


 
Wist u dat het aanvullende zorgpakket vaak te uitgebreid is?
Wist je dat alleen een basisverzekering voor je kind meestal voldoende is?
Wist u dat u ook mag schenken aan uw schoonzoon of -dochter?
Wist u dat de advieskosten voor uw hypotheek meestal aftrekbaar zijn?
Wist u dat een gezamenlijke spaarrekening ook interessant kan zijn voor vriendengroepen?