Home  
Nieuws en artikelen Belasting - Hypotheken Belasting - Lenen Belasting - Sparen Belasting - Pensioen Belasting - Beleggen Toeslagen Auto v/d Zaak Loonstrookje
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Zorgtoeslag 2012

Auteur: Mister Money donderdag 16 februari 2012
De premies voor de zorgverzekeringen worden steeds hoger. Een tegemoetkoming is dus mooi meegenomen. Voor mensen met lage inkomens biedt de Belastingdienst zorgtoeslag. In dit artikel lees je aan welke voorwaarden je moet voldoen om voor zorgtoeslag in aanmerking te komen en hoe je de toeslag kunt aanvragen.

De belangrijkste voorwaarde om voor zorgtoeslag in aanmerking te komen, is je inkomen. Voor alleenstaanden geldt dat het inkomen niet hoger mag zijn dan 35.059 euro. Heb je een fiscale partner? Dan mag jullie inkomen samen maximaal 51.691 euro zijn.

Naast een inkomen, zijn er nog een aantal aanvullende voorwaarden. Zo moet je minimaal 18 jaar oud zij, een Nederlandse zorgverzekering hebben en de Nederlandse nationaliteit bezitten of in het bezit zijn van een geldige verblijfsvergunning.
 
Hoogte zorgtoeslag
 De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van het inkomen. Een alleenstaande ontvangt maximaal 828 euro zorgtoeslag per jaar in 2012. Voor samenwonende geldt een maximum van 1740 euro per jaar in 2012.
 
Aanvragen
Als je in 2011 al zorgtoeslag ontving, dan hoef je deze in 2012 niet opnieuw aan te vragen. Zijn er gegevens veranderd? Heb je bijvoorbeeld een hoger inkomen gekregen? Dan is het wel van belang dit zo snel mogelijk door te geven. Dit kan sinds 2012 ook heel gemakkelijk online via je persoonlijke toeslagen pagina op www.toeslagen.nl. Deze pagina kun je beheren via je persoonlijke DigiD code. Je kunt ook een wijzigingsformulier aan vragen via de Belastingtelefoon (0800-0543). Geef de wijzigingen zo snel mogelijk door, zo voorkom je dat je teveel zorgtoeslag ontvangt en die later moet terugbetalen.
 
Vergeten aan te vragen?
 Ben je vergeten zorgtoeslag aan te vragen over 2011? Of denk je door een financiële tegenvaller toch nog recht te hebben gehad op zorgtoeslag in dat jaar? Dan kun je dit nog tot 1 april 2012 doorgeven en alsnog zorgtoeslag aanvragen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Zorgtoeslag 2014 - Uitleg en aanvragen
Zorgtoeslag 2013
Zorgtoeslag 2011
Zorgtoeslag 2010
Zorgtoeslag 2009


Extra mogelijkheden:
RSS feed
DossiersOp zoek naar uw hypotheek? Doe hier de vergelijking!
Hypotheek rente   


Vergelijk hier alle aanbieders op rente en voorwaarden!
Vergelijk rente   


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Zorgverzekering vergelijken