Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Zorgverzekering bij twee verzekeraars

Auteur: Mister Money maandag 28 september 2015
Veel mensen denken dat de aanvullende zorgpolis en de basiszorgverzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij moet worden afgesloten. Dit is echter niet verplicht. Consumenten zijn vrij om met meerdere zorgverzekeraars in zee te gaan. In sommige gevallen kan dit zelfs heel voordelig uitpakken.

Verzekeraars mogen hun aanvullende polissen niet koppelen aan de basisverzekering. Als je een basisverzekering bij een andere zorgverzekeraar afsluit, dan mag je de aanvullende verzekering bij jouw huidige zorgverzekeraar gewoon aanhouden. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde, hoewel een verzekeraar jou voor een aanvullende verzekering wel mag weigeren.

Een contract bij twee zorgverzekeraars kent een aantal voordelen. Zo is de keuze uit het aantal aanvullende verzekeringen en de daarbij horende premies veel groter. Daarnaast kan je nog beter voor een zorgpolis of tandartsverzekering kiezen die aansluit om jouw persoonlijke situatie.

Nadelen
Naast de hierboven genoemde voordelen zijn er ook een aantal negatieve aspecten te noemen. Wie besluit om zijn aanvullende- en basiszorgverzekering bij verschillende verzekeringsmaatschappijen onder te brengen, moet bijvoorbeeld oppassen voor overlap. Als je kiest voor verschillende zorgverzekeraars moet je dus extra goed het vergoedingenoverzicht doornemen om de dubbele dekkingen zoveel mogelijk te vermijden.

Daarnaast kun je ook te maken krijgen met een hoop administratieve moeilijkheden als de twee verzekeringen slecht op elkaar aansluiten. Hiervan kan vooral sprake zijn bij langdurige behandelingen waarvoor zowel een vergoeding geldt vanuit het basispakket, als een extra vergoeding op de basisverzekering vanuit de aanvullende verzekering. De slechte aansluiting van beide verzekeringen kan ertoe leiden dat je langer moet wachten op een vervolgbehandeling.

Let op: Wanneer je je aanvullende zorgverzekering kunt opzeggen, hangt af van de polisvoorwaarden. Dit is niet gebonden aan een vaste jaarlijkse termijn.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Wisselen van zorgverzekeraar - Hoe werkt het?
Natura of restitutie? - Verschil natura- en restitutiepolis
Inhoud basispakket zorgverzekering - Wat wordt vergoed?
Basisverzekering en kinderen – Wat wordt vergoed?
Collectieve zorgverzekering in 10 vragen

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet