Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Zorgverzekering: één op de zes wil wisselen

Auteur: Mister Money Donderdag 1 november 2007
Er lijkt dit jaar meer animo te zijn om te wisselen van zorgverzekeraar. Een peiling gehouden onder de bezoekers van het financiële portaal MisterMoney.nl laat zien dat ongeveer één op de zes Nederlanders wil overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Uit een peiling, gehouden onder 2400 bezoekers van het financiële portaal, blijkt dat 16 procent van de ondervraagden dit jaar wil wisselen van zorgverzekeraar. Daarnaast gaf nog eens 24 procent van de stemmers aan te overwegen of zij gaan overstappen of niet. De vraag: “Bent u van plan om te wisselen van zorgverzekeraar?” werd door ongeveer 60 procent van de ondervraagden met een volmondig “nee” beantwoord.

De animo om te wisselen lijkt volgens de peiling van Mister Money dit jaar groter dan een jaar geleden. Uit een onderzoek van MarketResponse in oktober 2006 bleek dat toen slechts 4 procent van de Nederlandse bevolking aangaf te willen overstappen. Uiteindelijk is 4,5 procent van de Nederlandse bevolking in 2007 gewisseld van zorgverzekeraar.

Marieke Smit van het informatiecentrum voor zorgverzekeraars Vektis is niet verbaasd over de uitslag van de peiling. ”Veel mensen die nu aangeven of overwegen om te wisselen kunnen hier toch nog van afzien.” Smit verwacht dat dit jaar ongeveer hetzelfde percentage mensen (4,5 procent) gaat overstappen als een jaar geleden.

Paul Huibers van het financieel portaal MisterMoney.nl, vindt het grote verschil tussen de uitkomst van de peiling en de verwachting van Vektis zeer opmerkelijk. “Gezien het gegeven dat 4 keer zoveel mensen ten opzichte van 2007 aangeeft te willen wisselen vind ik de verwachting van Vektis opmerkelijk en aan de lage kant.” Dit wordt door Huibers mede ondersteund door de op dit moment erg grote belangstelling voor de zorgverzekering en vergelijkingsmogelijkheden op de site van Mister Money.

Wisselen
De komende weken zullen de zorgverzekeraars hun premies voor het nieuwe jaar bekend gaan maken. Voor half november moet uw huidige zorgverzekeraar met een aanbod komen voor 2008. Dit aanbod is gebaseerd op de huidige zorgverzekering. Wie besluit te wisselen van zorgverzekeraar moet zijn huidige zorgverzekering voor 31 december opzeggen. Consumenten hebben tot 1 februari 2008 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Toch geen eigen bijdrage spoedeisende hulp
Zorgverzekering in 2013
Aantal wanbetalers zorgverzekering groeit
Meer mensen wisselen van zorgverzekeraar
Grote verschillen doelgroepgerichte zorgpolissen

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • Mister Money Nieuwsbrief
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht opstal, woonhuis en inboedelverzekering
 • Vind hier uw reis verzekering
 • Gouden handdruk
 • Uitleg uitvaart en overlijdensrisico verzekeringen
 • Verzekeren, info diverse vormen
 •       Autoverzekering
        Bromfietsverzekering
        Oldtimerverzekering
        Caravanverzekering
        Levensverzekering
  Mister Money, getipt als beste vergelijkingssite voor zorg o.a. basisverzekering ziektekosten en de aanvullende ziektekostenverzekering!

  Zoeken:
  Vergelijken:
  Berekenen:
  Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
  Ja, hou mij op de hoogte.
   
  Heb je op dit moment een lening?
  Ja Nee Weet ik niet