Over Mister Money | Contact
Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Zuinig met energie

Auteur: Mister Money Vrijdag 21 november 2008
In onzekere economische tijden gaan mensen naar mogelijkheden op zoek om kosten te besparen. Energiegebruik is één van die dingen waar Nederlanders vaak wat zuiniger mee om kunnen gaan. Jaarlijks verspilt een huishouden volgens Milieu Centraal ongeveer 30 procent van het totale gas- en elektriciteitsverbruik.

Zuinig zijn met energie kent twee voordelen. Zelf kan je zo eenvoudig wat euro’s besparen en daarnaast help je het milieu gelijk een handje. Het bedrag dat verspild wordt is gemiddeld 585 euro per huishouden. Nuon verwacht dat de stijgende energieprijzen ervoor gaan zorgen dat mensen minder gaan verspillen. Het energiebedrijf heeft een lijstje gemaakt met de grootste verspillers van energie.

Gasverspillers
Kijkend naar het verspillen van gas dan is het ongeïsoleerde dak van de verwarmde zolder verspiller nummer één. Twee miljoen huishoudens hebben het dak boven hun hoofd niet geïsoleerd. Een ander punt waarop mensen flink op de energierekening zouden kunnen besparen is het glas. Veel woningen hebben nog steeds enkelglas. Terwijl in de winter de woning warm wordt gestookt gaat een groot deel van die warmte direct naar buiten. Daarnaast kan een goede vloerisolatie de energierekening drukken.

Elektriciteitsverspillers
Er wordt niet alleen gas verspilt maar ook met elektriciteit wordt niet zuinig omgegaan. Apparaten met een standby-knop zijn de grootste verspillers. Daarnaast gebruiken veel mensen uit gewoonte de droger. In de zomer is dit echter vaak niet nodig en is de was aan de lijn vaak net zo snel droog. Ook op het gebied van verlichting kan fors bespaard worden. Doe alleen de verlichting aan in de kamer waar mensen verblijven in plaats van alle lampen in de woning te laten branden.

Water
Jaarlijks spoelen wij gezamenlijk nog eens vele euro’s letterlijk door de goot. In 2007 gebruikten wij per persoon 127,5 liter water per dag. Dat blijkt het onderzoeksrapport "Watergebruik thuis" van TNS Nipo. De winning, zuivering en distributie van drinkwater kost energie. Wie water verspilt, verspilt tegelijkertijd ook energie. Het meeste water wordt door het doucheputje gespoeld. Op de website van Milieu Centraal staat dat wanneer elke Nederlander één minuut korter onder de douche zou staan wij gezamenlijk jaarlijks 28 miljard liter water kunnen besparen.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Schenken: hoe zit dat met de belasting?
Officiële vrije dagen en verlof
Loonstrook 2014 - Uitleg en overzicht
Tips voor invullen van de aangifte
Loonstrook 2013


Extra mogelijkheden:
RSS feed
Gratis nieuwsbrief
Dossiers

Zoeken:
Vergelijken:
Berekenen:
Altijd het actuele financiële nieuws en rentes aangaande sparen, lenen, hypotheekrentes etc.?
Ja, hou mij op de hoogte.
 


Vergelijk hier de ziektekostenverzekeringen.
Ziektekostenverzekering vergelijken   
Heb je op dit moment een lening?
Ja Nee Weet ik niet