Home  
Vergelijken
- Spaarrente
- Hypotheekrente
- Geld lenen
- Creditcard
- Betaalrekeningen
Nieuws
- Belasting
- Verzekeren
- Hypotheken
- Sparen
- Lenen
- Pensioen
- Beleggen

Zwitserleven betreedt de spaarmarkt

Auteur: Mister Money woensdag 24 juli 2013
Nederlands kunnen voortaan ook bij Zwitserleven een spaarrekening openen. De pensioenverzekeraar betreedt namelijk de spaarmarkt met drie particuliere spaarproducten: internetsparen, maandsparen en depositosparen. Hiermee is Zwitserleven, naast Nationale Nederlanden, de tweede verzekeraar die in korte tijd zijn intrede op de spaarmarkt doet.

Zwitserleven richt zich met de spaarproducten vooral op de Nederlander die wat te besteden heeft. Zo doneert het voor iedere inleg of bijstorting van minimaal 2.500 euro een bedrag van 5 euro aan het Nationaal Fonds Kinderhulp (NFK). Met een rente van 1,80 op de vrij opneembare spaarrekening biedt Zwitserleven een bovengemiddelde spaarrente aan.

Zwitserleven sparen – Toekomst


Commercieel directeur Rolf van Woerkom van Zwitserleven kan nog niet zeggen of Zwitserleven in de toekomst meer particuliere spaarproducten op de markt brengt. “Maar als ze er komen, dan liggen ze in de lijn van sparen voor later. Een volgende stap zal eerder richting banksparen dan richting hypotheken liggen. Al moeten we eerst zien of dat een aantrekkelijke markt blijft als de fiscale ruimte in de derde pijler verder terugloopt."

Overigens biedt Zwitserleven in eerste instantie geen betaalfaciliteiten aan. Er komen dus geen speciale bankpassen of geldautomaten van Zwitserleven.

Zwitserleven sparen – Bankvergunning


De spaarproducten van Zwitserleven vallen onder de bankvergunning van SNS Bank. Dat heeft onder meer gevolgen voor de depositogarantieregeling. Mochten SNS Bank en Zwitserleven failliet gaan, dan is je spaargeld bij deze banken gezamenlijk tot 100.000 euro gegarandeerd. Indien Zwitserleven een eigen bankvergunning had, dan zou je spaartegoed bij iedere bank tot 100.000 gegarandeerd zijn, maar dat is nu dus niet het geval.

Een ander gevolg is dat Zwitserleven, als onderdeel van het genationaliseerde SNS Bank, mogelijk geen prijsleider mag zijn. Dat houdt dus in dat Zwitserleven niet de hoogste spaarrente mag bieden. Maar daar is op dit moment nog geen sprake van. “Dat horen we nog wel van de Europese Commissie. Op dit moment hebben we niet te maken met restricties”, aldus van Woerkom.

Stem / voeg toe:

nujij.nl ekudos msn-reporter  delecious.com digg google Lees ook de volgende gerelateerde artikelen:
Hoe veilig is je spaargeld?
Hoppen met je spaargeld
Gezamenlijke spaarrekening openen - Uitleg en tips
Spaarder laat jaarlijks 1,5 miljard euro aan rente liggen
Minder mensen zonder zorgverzekering

Overige relevante mogelijkheden op Mister Money:
 • RSS Feed van Mister Money
 • Overzicht actuele spaarrente o.a.
 • Advies sparen
 • Spaar geld, rente en aanbieders
 • Spaar vormen
 •       Spaarrekening
        Internetsparen
        Deposito
        Groen sparen